Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σε ατμόσφαιρα βουβής οδύνης η κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο Σελλί Ρεθύμνου γράφτηκε το τελευταίο κεφάλαιο της τραγωδίας με τον 20χρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση αφαίρεσε τη ζωή του μετά από συνεχή εκφοβισμό και βασανιστήρια που φέρεται ότι δεχόταν από συμφοιτητές του στηΓαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων. 

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το Σελλί, μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Βρύσιναστο Ρέθυμνο. Είναι, άλλωστε, ο τόπος που ο Βαγγέλης αγαπούσε περισσότερο από κάθε άλλο, ο τόπος για τον οποίο εργαζόταν εθελοντικά τα καλοκαίρια βοηθώντας στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η θλίψη και η οδύνη περίσσευαν. Ο πόνος ήταν γοερός, ενώ κάποιοι αποχαιρέτισαν τον Βαγγέλη με μπαλωθιές.

Πλήθος κατέκλυσε την εκκλησία, όπου εψάλη ίσως η πιο σιωπηρή εξόδιος ακολουθία, μέσα σε βαρύ πένθος για ολόκληρη την Κρήτη.



Ο 20χρονος Βαγγέλης «δέχτηκε» τον ανείπωτο πόνο όχι μόνον των μικρών κοινωνιών του Σελλίου και των Αρμένων, αλλά και χιλιάδων αγνώστων, που θέλοντας με την παρουσία τους να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, βρέθηκαν στο πλευρό της χαροκαμένης οικογένειας.

Ανάμεσα τους, ο διευθυντής του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», Κώστας Μελίδης, η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της, καθώς επίσης και συνσπουδαστές του Βαγγέλη από τη σχολή του.

Στην εξόδιο ακολουθία όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και εκπρόσωποι δήμων και κοινοτήτων τόσο από το Ρέθυμνο όσο και των όμορων νομών.

Μεταξύ των στεφάνων, υπήρχε και εκείνο του υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά.



Χιλιάδες νέοι από το νησί κατέκλυσαν τόσο την εκκλησία όσο και το κοιμητήρι, κρατώντας στο χέρι ένα λευκό τριαντάφυλλο με λευκές κορδέλες.

Απόλυτη σιωπή επικρατούσε, ενώ η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν φίλοι και συγγενείς του Βαγγέλη συνόδευσαν τη σορό του εκτός σπιτιού με εκατοντάδες μπαλωθιές, όπως το κρητικό έθιμο επιβάλλει.

Σε αρκετά σχολεία ανά την Κρήτη μαθητές διαδήλωσαν ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό και ζήτησαν την παρέμβαση της πολιτείας για την πρόληψη του φαινομένου αποτίοντας τη δική τους τιμή στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου. 

Στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας, καταστήματα και υπηρεσίες ήταν όλα κλειστά, συμμετέχοντας στο πένθος.





nooz.gr
flashnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *