Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Είκοσι νέοι κωδικοί στη φορολογική δήλωση - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί οι σχετικές διευκρινήσεις έτσι ώστε να συνταχθούν τα έντυπα με βάση τις αλλαγές της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Φέτος θα προστεθούν 20 νέοι κωδικοί στη φορολογική δήλωση οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί πλήρως έτσι ώστε να ενταχθούν στο έντυπο.

Κάποιοι από τους νέους κωδικούς στο Ε1 είναι οι εξής:

  • Τόκοι καταθέσεων από το εξωτερικό
  • Μερίσματα από το εξωτερικό
  • Υπεραξίες από μεταβίβαση τίτλων
  • Εισοδήματα από δικαιώματα
  • Δαπάνες απόκτησης περιουσίας
Ουσιαστικά ακόμη δεν έχουν σχεδιαστεί πλήρως τα νέα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και έτσι όλη η διαδικασία πάει πίσω με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος φόβος για τη ροή των εσόδων, αλλά και ο σχεδιασμός για επιπλέον έσοδα ως τον Ιούνιο με βάση τις εξαγγελίες για μπόνους σε όσους υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική δήλωση.




Πηγη: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *