Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση ενοικίου και ποιοι το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα

Τα 30.000 νοικοκυριά που θα λάβουν την επιδότηση ενοικίου τελικά δεν θα παίρνουν τα χρήματα στο χέρι αλλά το κράτος θα το αποδίδει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ώστε να καλύπτεται μέρος ή ολόκληρο το ενοίκιο του δικαιούχου. Επίσης δωρεάν ρεύμα θα έχουν τελικά όχι 300.000 αλλά 150.000 ενώ την Κάρτα του Πολίτη για παροχές σίτισης θα λάβουν 170.000 νοικοκυριά.


Αυτά έκανε γνωστά η η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και συμπλήρωσε ότι θα λαμβάνεται υπόψη το πραγματικό εισόδημα και όχι το τεκμαρτό. Ετσι οι αριθμοί που ήρθαν στο φως χθες μέσω non paper ποιυ διέρρευσαν κυβερνητικά στελέχη δεν είναι ακριβείς.

Ειδικότερα η κ. Φωτίου έκανε γνωστό ότι το νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση προβλέπει ότι την επιδότηση ενοικίου την παίρνει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και όχι ο δικαιούχος ενοικιαστής. Ο ιδιοκτήτης για να πάρει τα χρήματα θα πρέπει να μην έχει χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Όσο αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 4.800 ευρώ πραγματικό εισόδημα και όχι τεκμαρτό για τετραμελή οικογένεια και 6.000 ευρώ για πενταμελής οικογένεια. Για το επίδομα σίτισης και την Κάρτα του Πολίτη 170.000 νοικοκυριά που ζουν σε ακραία φτώχεια θα λαμβάνουν ηλεκτρονικές κάρτες με τις οποίες θα μπορούν να ψωνίσουν από σούπερ μάρκετ ή ακόμα και από μαγαζιά της γειτονιάς αφού όπως ανέφερε η κ. Φωτίου το υπουργείο θα κάνει συμβάσεις με τα παραπάνω καταστήματα για την εφαρμογή του μέτρου.



dikaiologitika.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *