Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο Ίκαρος του φιλέ - Αφιέρωμα του ialmopia.gr στον συντοπίτη μας βολεϊμπολίστα Νίκο Μήλη (ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ)

Το ialmopia.gr σας παρουσιάζει σε ένα πλούσιο αφιέρωμα, το next best thing του ελληνικού βόλεϊ, τον διαγώνιο του Άρη Θεσσαλονίκης Νίκο Μήλη, με καταγωγή από την Αλμωπία.





Ένα δικό μας παιδί ανοίγει τα φτερά του κι εμείς το μόνο που μπορούμε να του ευχηθούμε είναι να πετάξει όσο πιο ψηλά μπορεί και να μας κάνει όλους χαρούμενους γι' αυτόν. Ποιος είναι αυτός; 

Είναι ο 19χρονος, πλέον, Μήλης Νικόλαος με καταγωγή από την Αριδαία. Μεγάλωσε στην Έδεσσα και από μικρός έδειξε την αγάπη του για τον αθλητισμό καθώς έχει ασχοληθεί με ποδόσφαιρο, κολύμβηση, μπάσκετ και τελικά βόλεϊ.

Ξεκίνησε στην ηλικία των 6 ετών να κλοτσάει τη μπάλα σε μία ακαδημία ποδοσφαίρου στην Έδεσσα. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς το σταμάτησε 2 χρόνια αργότερα.

Στα 12 του, μόλις στην 1η Γυμνασίου, ξεκίνησε το βόλεϊ στον ΊΚΑΡΟ Έδεσσας μετά από παρότρυνση του προπονητή Ρέτζιου Νικόλαου. 

Εκεί κάπου άφησε τα βιβλία στην άκρη και έπιασε τη μπάλα για τα καλά. Με τα χρόνια γινόταν όλο και καλύτερος με χαρακτηρισμούς όπως «κορυφαίος παίκτης του αγώνα», «με τον ταλαντούχο άσσο του Ικάρου», «σε καλή μέρα βρέθηκε σήμερα ο Μήλης που κυριάρχησε στο γήπεδο», «ο Ίκαρος κυριαρχώντας στο φιλέ με τον Μήλη» κ.α. πολλά τα οποία έδειχναν πως είχε τρομερή κλίση στο άθλημα.


Μέρα με τη μέρα έδειχνε να παθιάζεται όλο και περισσότερο και η βελτίωση του ήταν τρομερή με αποτέλεσμα στα 14 του χρόνια να κληθεί από το κλιμάκιο της ΕΣΠΕΜ για να τον δουν σε προπόνηση, στα Γιαννιτσά. Άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους ανθρώπους της ΕΟΠΕ. Με ύψος τότε 1,91, αριστερόχειρας και σε θέση ακραίου με πολύ καλή τεχνική, αγωνίστηκε στα φιλικά παιχνίδια που έγιναν .

Έτσι η Ομοσπονδία από 'κει και έπειτα άρχισε να λαμβάνει υπόψη της τον ταλαντούχο αριστερόχειρα Μήλη σε τριήμερες συγκεντρώσεις που γίνονταν με αθλητές από πολλούς συλλόγους. 

Με πολλή δουλειά, 2 χρόνια αργότερα ο νεαρός παίκτης κλήθηκε για προπόνηση με την Εθνική παίδων μαζί με επιλεγμένους παίκτες της Βορείου Ελλάδος με υπεύθυνο τον ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Δρίκο. Το αποτέλεσμα; «Στην Εθνική ομάδα Παίδων ο Νίκος Μήλης»! 






Εκεί κάπου ξεκινά το όνειρο...

Προετοιμασία στα Γρεβενά για το Βαλκανικό πρωτάθλημα που ακολουθούσε τον Ιούλιο και για φιλικούς αγώνες στους Σοφάδες Καρδίτσας με τη Βραζιλία. Μπορεί να μην ακολούθησε την αποστολή στο Βουκουρέστι, καθώς δεν παρευρέθηκαν όλοι οι παίκτες αλλά είχε τριπλή συμμετοχή στα φιλικά με τη Βραζιλία όπου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για το ταλέντο, τον χαρακτήρα αλλά και το ήθος του.

Παράλληλα συμμετείχε σε τοπικά τουρνουά beach volley στην Έδεσσα τον Αύγουστο του 2012 όπου με τον συμπαίκτη του απέσπασαν το Χρυσό Μετάλλιο και Κύπελλο και το 2014 σε τουρνουά beach volley στους Νέους Πόρους όπου με τον Παπαδόπουλο έκαναν ένα άψογο δίδυμο με αποτέλεσμα την εξαιρετική εμφάνιση που τους οδήγησε μέχρι και την «οκτάδα» αντιμετωπίζοντας σπουδαία ονόματα.



Το καλοκαίρι του '14 όπου ο νεαρός Μήλης τελειώνει και το σχολείο δέχεται την 1η του επαγγελματική πρόταση για να αγωνιστεί στην Α1 συμμετέχοντας στο Ρόστερ του Άρη στο ανδρικό αλλά και στο εφηβικό τμήμα. Έτσι από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα αγωνίζεται για την κιτρινόμαυρη φανέλα ως διαγώνιος με ύψος 1,98. Μαζί με τη μεταγραφή «άλμα» ο Μήλης ενσωματώνεται και στην Εθνική Εφήβων με την οποία προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Ευρωπαϊκό στη Σερβία. Άδικα όμως μένει εκτός της αποστολής καθώς, όπως χαρακτηριστικά έγραψαν, υπήρξε ένας από τους καλύτερους σε απόδοση παίκτες αλλά ο προπονητής Α. Αγγελόπουλος προτίμησε να πάρει τον Τζουμάκα ως μοναδικό διαγώνιο παρόλο που έλειπε με την Εθνική Ανδρών και έχανε τις προπονήσεις . «Οικογενειοκρατία» κυριάρχησε λοιπόν στις επιλογές του προπονητή καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα οι παίκτες που επιλέχθηκαν ήταν από «επώνυμους» συλλόγους αλλά και από γονείς με «βαρύ» όνομα έτσι ώστε να μη χάνονται και οι «ισορροπίες».

Ο Μήλης όμως δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις προσπάθειες του οι οποίες όπως φάνηκε στη συνέχεια απέδωσαν καρπούς καθώς ο 18χρονος διαγώνιος κλήθηκε για προετοιμασία με την Εθνική εν όψει του Βαλκανικού πρωταθλήματος όπου και ήταν μέλος της αποστολής που αγωνίστηκε στα Σκόπια 13 - 17 Αυγούστου. Τα Χριστούγεννα βρέθηκε και πάλι να κάνει προπονήσεις με την Εθνική καθώς 9-11 Ιανουαρίου ήταν τα προκριματικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Ουγγαρία όπου επίσης συμμετείχε ο νεαρός διεθνής.



Τον Σεπτέμβριο του 2014 μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη και ξεκινά τις προπονήσεις με τον Άρη. Παρά τα όποια διοικητικά προβλήματα ο Μήλης προσπαθεί για το καλύτερο. Ως βασικός μπορεί να μην αγωνίζεται αλλά του δίνονται ευκαιρίες και συμμετοχές σε κάθε αγώνα. Τις φορές όμως που αγωνίστηκε ως βασικός οι επιδόσεις του ήταν εξαιρετικές καθώς στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τη Λίγκα ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα με 11 πόντους. Κάθε συμμετοχή του αφήνει και θετικά σχόλια κάτι που βοηθά τον ίδιο να γίνεται όλο και καλύτερος. Στον αγώνα με την Κηφισιά, μέσα στη Μίκρα ο βασικός διαγώνιος Καμίνσκι είχε έντονους πόνους και ενοχλήσεις στο γόνατο του με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει από το 2ο σετ ο νεαρός διαγώνιος Μήλης. Ο προπονητής του Άρη, κος Μέλκας μετά τη νίκη τους δήλωσε: «Ο Μήλης ήταν μάγκας. Μετά τον τραυματισμό του Καμίνσκι του είπα πως αυτό το σετ αυτό είναι δικό σου και τα κατάφερε».

Η μέχρι τώρα πορεία του νεαρού αθλητή είναι πολύ καλή, εξελίσσεται συνεχώς και όπως και ο ίδιος δήλωσε στη Nova το όνειρό του είναι να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη συνέχεια της καριέρας του κι εμείς του το ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας καθώς το αξίζει. Είναι ένα νέο παιδί με άψογο χαρακτήρα, χαμηλών τόνων και τρομερής θέλησης.

Δείτε στο βίντεο, τις δηλώσεις του Νίκου Μήλη στον κορυφαίο αθλητικογράφο του βόλεϊ Νίκο Ασημακόπουλο.


Καλή συνέχεια λοιπόν Νίκο!


Κάνε μας περήφανους!



Επιμέλεια αφιερώματος: Βάσω Μήλη

ialmopia.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *