Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Από παγωτατζής πλανητάρχης (pics)

Οι παράξενες και απίθανες νεανικές δουλειές των ανθρώπων που, χρόνια αργότερα, θα κατέληγαν στον Λευκό Οίκο.


Πόσα πιάτα έπλυνε ο Ρόναλντ Ρέιγκαν προτού γίνει ηθοποιός και μετά πολιτικός; Πώς έβγαλε τα πρώτα του χρήματα ο Ρίτσαρντ Νίξον; Πώς ζούσε γυρίζοντας τον Νότο με ωτοστόπ ο Λίντον Τζόνσον; Και πόσα τραπέζια καθάρισε ο Μπαράκ Ομπάμα όσο ήταν φοιτητής;




ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ - ΠΑΓΩΤΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ
Όπως έχει πει ο ίδιος, στις πρώτες τέσσερις δουλειές της ζωής του, στις οποίες πληρωνόταν με τον βασικό μισθό, ήταν υπάλληλος σε παγωτατζίδικο, μπογιατζής και τραπεζοκόμος σε γηροκομείο. Όσο ήταν φοιτητής στο Columbia εργάστηκε για ένα καλοκαίρι ως καθαριστής σε εργοτάξια οικοδομών.




ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΕΙΓΚΑΝ - ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ
Μέχρι να τελειώσει το σχολείο εργαζόταν ως ναυαγοσώστης στη γενέτειρά του στο Ιλινόις, μάλιστα λέγεται ότι έσωσε 77 άτομα. Στο πανεπιστήμιο εργαζόταν στην κουζίνα της εστίας πλένοντας πιάτα. Το 1932 έπιασε δουλειά ως ραδιοφωνικός σπορτκάστερ και στη συνέχεια ακολούθηκε καριέρα ηθοποιού.






ΤΖΕΡΑΛΝΤ ΦΟΡΝΤ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ FAST FOOD ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Μικρός βοηθούσε στο χρωματοπωλείο του πατριού του και όσο ήταν μαθητής έψηνε μπιφτέκια στο fast food της γειτονιάς του. Το 1935, και όσο προσπαθούσε να μπει στο πανεπιστήμιο να σπουδάσει νομικά, εργάστηκε ως προπονητής ποδοσφαίρου και πυγμαχίας στο Yale, στο οποίο έγινε τελικά δεκτός το 1938. Έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ το 1974 με την παραίτηση του Νίξον.







ΧΕΡΜΠΕΡΤ ΧΟΥΒΕΡ - ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΣ
Η ζωή ήταν πιο δύσκολη τον 19ο αιώνα και ο Χούβερ (γενν. 1874) μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο έσπρωχνε βαγονέτα σε ανθρακωρυχεία στην Καλιφόρνια, (δουλεύοντας 70 ώρες την εβδομάδα) δραστηριότητα που ήταν η αρχή στην πορεία του ως επιτυχημένου επιχειρηματία στις εξορύξεις. Προηγουμένως, όμως, είχε καθαριστήριο και οργάνωνε κονσέρτα. Πουλώντας το καθαριστήριο, μάλιστα, πλήρωσε όλα τα δάνεια των σπουδών του.






ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΝΙΞΟΝ - ΠΑΝΤΟΠΩΛΗΣ
Η οικογένειά του ήταν πάμφτωχη, ο πατέρας του είχε ήδη καταστραφεί οικονομικά μία φορά το 1922 και το παντοπωλείο-βενζινάδικο που άνοιξαν στην Καλιφόρνια τους έτρεφε με το ζόρι. Ο μικρός Ρίτσαρντ πήγαινε χαράματα στη λαχαναγορά του Λος Άντζελες και αγόραζε προϊόντα για το μαγαζί προτού έρθει η ώρα να πάει στο σχολείο.





ΛΙΝΤΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ - ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΣ ΣΕ ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έκανε ο διάδοχος του JFK όταν τελείωσε το σχολείο το 1924. Εξαφανίστηκε με πέντε φίλους του και ένα αυτοκίνητο οδηγώντας από το Τέξας ως την Καλιφόρνια κάνοντας δουλειές του ποδαριού από δω κι από κει επί ένα χρόνο. Επέστρεψε στο Τέξας με ωτοστόπ και βρήκε δουλειά σε ένα συνεργείο οδοποιίας. Το 1927 μπήκε στο πανεπιστήμιο και κάλυπτε τα έξοδά του ως δάσκαλος.





ΤΖΙΜΙ ΚΑΡΤΕΡ - ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΦΙΣΤΙΚΙΩΝ
Οι γονείς του είχαν φάρμα με φιστικιές και ο μικρός Τζίμι ήδη από τα 10 του χρόνια μετέφερε τη σοδειά στην αγορά για πούλημα.





ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ
Στη διάρκεια των σπουδών στην Ουάσινγκτον το 1964 εργάστηκε ως βοηθός στο γραφείο του γερουσιαστή του Αρκάνσας, part time και με τον βασικό μισθό.





ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΣ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗ
Δεν ήταν καθόλου φτωχός, αλλά από νωρίς είχε αποφασίσει να πετύχει με τις δικές του δυνάμεις. Πρώτα υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο μέτωπο του Ειρηνικού, στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά στο Yale και έπιασε δουλειά σε μια πετρελαϊκή εταιρεία του Τέξας – η οποία, ωστόσο, ανήκε στον πατέρα ενός φίλου του. Το 1950 ίδρυσε τη δική του εταιρεία, έγινε εκατομμυριούχος και από το 1964 ασχολήθηκε με την πολιτική.






Πηγή: fortunegreece.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *