Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Είναι αυτό το πρόσωπο του Χριστού σε νεαρή ηλικία; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Έρευνα της Ιταλικής αστυνομίας αναμένεται να ταρακουνήσει για τα καλά την Καθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς κατάφερε να κάνει καταγραφή και αναπαράσταση του προσώπου
του Χριστού όπως ήταν σε νεαρή ηλικία.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, στην οποία πιστεύεται ότι έχει αποτυπωθεί η μορφή του Ιησού, μετά την αποκαθήλωση και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας για την εξιχνίαση εγκλημάτων δημιούργησαν την εικόνα του Ιησού σε νεαρή ηλικία.


Σύμφωνα με την independent oι αστυνομικοί αφού δημιούργησαν μια εικόνα του προσώπου που αποτυπώθηκε στο ιερό κειμήλιο, ανέστρεψαν την διαδικασία της γήρανσης , μειώνοντας το μέγεθος του πιγουνιού, ανεβάζοντας τα μάγουλα και ισιώνοντας τη μύτη.

Χρησιμοποίησαν τους υπολογιστές που αναπαραστήσουν καταζητούμενους των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και δεκαετίες. Με αυτήν την τεχνική η ιταλική αστυνομία μπόρεσε να δημιουργήσει το πρόσωπο του μαφιόζου Μπερνάρντο Προβετζάνο από μια φωτογραφία του 1959 και με αυτήν την αναπαράσταση κατάφεραν να συλλάβουν τον Μαφιόζο το 2006.

Στην περίπτωση της Ιεράς Σινδόνης όμως, ζήτησαν από τους υπολογιστές να αποτυπώσουν ένα πρόσωπο πιο νέο. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα.


Υπενθυμίζεται πάντως πως υπάρχουν και αυτοί που αμφισβητούν για το αν στη Ιερή Σινδόνη έχει αποτυπωθεί το πρόσωπο του Χριστού.Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *