Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στην εκδήλωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στην Έδεσσα

Την Έδεσσα και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επέλεξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας για την πραγματοποίηση της ετήσιας εκδήλωσής της με θέμα «Σχολείο Παιδαγωγικής Ελευθερίας και Δημοκρατίας». 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (5/5) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου. Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, η κα. Λαμπρίδου Μαρία, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Έδεσσας, ο Κόκκαλης Βασίλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γιαννιτσών, κ.ά. Κύριοι ομιλητές ήταν ο Κωνσταντίνος Ρέμελης, πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης, καλωσόρισε τους συνέδρους και αναφέρθηκε ειδικότερα στον διαχρονικό και ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δάσκαλοι στην ελληνική κοινωνία, με το πολυ-επίπεδο έργο τους και στηρίζοντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Ο ρόλος αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα που η Ελλάδα βιώνει την οικονομική ύφεση και τις επιπτώσεις της, τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης. 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην οργάνωση και τόνισε ότι το υψηλό της επίπεδο αναδεικνύει την Έδεσσα και την περιοχή της. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα τουριστικά αξιοθέατα και πολλούς χώρους σημαντικής πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς που διαθέτει η Πέλλα. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκε το θέμα της αξιολόγησης-αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου των δασκάλων, η πειθαρχική διαδικασία και οι θέσεις του κλάδου.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *