Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Γιάννης Σηφάκης: Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για τους εργαζόμενους των Καταρρακτών

Με Υπουργική τροπολογία στο Νομοσχέδιο « Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης-Καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις»
που εισήλθε χθες Δευτέρα στην ολομέλεια της Βουλής επιλύεται το θέμα της μεταφοράς των εργαζομένων στους οικείους Δήμους μετά την λύση και εκκαθάριση «Δημοτικών ΑΕ» με συμμετοχή του Δήμου άνω του 90%. 

Η επίλυση του προβλήματος αυτού από την κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων για να μην χάσουν τη δουλειά τους, της προσπάθειας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν αναβολή της λύσης και εκκαθάρισης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και της προσπάθειας του Δημάρχου και της ΚΕΔΕ που πρότεινε τροπολογία για την λύση του θέματος. 

Με βάση της τελική εξέλιξη προκαλεί απορία η απόφαση του Δημάρχου Έδεσσας Τάκη Γιάννου να προβεί σε διώξεις 21 εργαζομένων για την ειρηνική αλλά αποφασιστική ενέργεια τους να μην επιτρέψουν την σύγκλιση γενικής συνέλευσης της Τουριστικής ΑΕ για την λύση και εκκαθάριση πριν 2 μήνες περίπου. Απαιτείται η αδικαιολόγητη αυτή ενέργεια να αποσυρθεί αμέσως. 

Παρά την θετική για τους εργαζόμενους εξέλιξη η λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης δεν πρέπει να ικανοποιεί κανέναν πολίτη. Κινδυνεύει η εγκατάσταση στο πιο τουριστικό σημείο της πόλης με πανελλήνια και διεθνή αναφορά, στους Καταρράκτες της Έδεσσας, να γίνει άλλο ένα κουφάρι, εξέλιξη που πρέπει σε όποια περίπτωση να αποτραπεί. 

Θα μπορούσε να εκπονηθεί ένα σχέδιο βιωσιμότητας της επιχείρησης με ρύθμιση των χρεών και εξορθολογισμό των δαπανών που θα διατηρούσε δημοτικό τον χαρακτήρα της επιχείρησης. 

Σε όποια περίπτωση οι ενδεχόμενες ευθύνες που θα προκύψουν από την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που είναι σε εξέλιξη, δεν θα συγκαλυφθούν. Το απαιτούν οι δημότες στις πλάτες των οποίων μεταφέρονται με την απόφαση λύσης και εκκαθάρισης τα χρέη της Τουριστικής ΑΕ. 

Το βίντεο της παρέμβασης του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη στην συγκέντρωση μπροστά τους Καταρράκτες πριν δύο μήνες:
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *