Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Εκδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας στην Κύπρο

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πραγματοποίησε Πενθήμερη Εκδρομή - Προσκύνημα στην Κύπρο από 27 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2015.


Επικεφαλής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Γιαννιτσών και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Στην εκδρομή - προσκύνημα μετείχαν εξήντα συνολικά κληρικοί και λαϊκοί.

Με βάση την πόλη της Λεμεσού πραγματοποιήθηκαν διάφορες επισκέψεις και προσκυνήματα.



Η πρώτη επίσκεψη έλαβε χώρα στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, όπου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο. Ο Μητροπολίτης Λεμεσού ομίλησε στους προσκυνητές και παρέθεσε γεύμα φιλοξενίας.


Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις Ιερές Μονές:

-Αγίου Ηρακλειδίου (γυναικεία)
-Μαχαιρά (ανδρική), όπου έγινε επίσημη υποδοχή στον Μητροπολίτη Εδέσσης από τον Καθηγούμενο της Μονής Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λήδρας κ. Επιφάνιο. Μεταξύ των Αρχιερέων αντηλλάγησαν χαιρετισμοί και συμβολικά δώρα.
-Κύκκου (ανδρώα), όπου παρατέθηκε γεύμα φιλοξενίας στους προσκυνητές.
-Αγίου Νεοφύτου του Έγκλειστου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Καθηγούμενο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χύτρων κ. Λεόντιο.
-Παναγίας Τροοδίτισσας.
-Σταυροβουνίου (ανδρική). Την Ιερά Μονή, στην οποία τηρείται το άβατον, επισκέφθηκαν μόνο ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης και οι κληρικοί. Τους υποδέχθηκε ο πολιός και πολυσέβαστος Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Αθανασιός με την συνοδεία του.



Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν επίσης:

-Στην Λάρνακα και τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου της Ι. Μητροπόλεως Κιτίου, όπου διατηρείται ο τάφος του Αγίου Λαζάρου και φυλάσσονται ιερά λείψανά του.
-Στην ιερά Μητρόπολη Πάφου, όπου έγινε συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο βοηθό Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο.
-Στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.
-Στην συνοριακή γραμμή, από την οποία οι εκδρομείς μπορούσαν να δουν τα ερείπια της νεκρής πόλης της Αμμοχώστου.
-Στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται η αγχόνη, τα κελιά και οι τάφοι των ηρώων Καραολή, Παλληκαρίδη κ.ά.


Η μαρτυρική αλλά και ιδιαίτερα ευλογημένη μεγαλόνησος του Ελληνισμού γέμισε τους προσκυνητές με ευλογίες και εικόνες αξέχαστες.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *