Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Μήνυμα συμπαράστασης της Δημάρχου Σκύδρας υπέρ των μαθητών που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στη γραμμή εκκίνησης βρίσκονται χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές, με αφορμή τις πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας το όνειρο και την επιτυχία για ένα καλύτερο αύριο.

Πολύμηνες εντατικές και συστηματικές προσπάθειες, προσανατολισμένες στην εισαγωγή σε σχολές Α.Ε.Ι. κι Α.Τ.Ε.Ι. κρίνονται μέσα στο ασφυκτικό κι ανταγωνιστικό πλαίσιο λίγων ωρών και δυστυχώς με αμφισβητούμενες επαγγελματικές προοπτικές.

Ωστόσο, αυτά δεν πρέπει να μας πτοούν, να μας απογοητεύουν ή να μας αποδυναμώνουν.

Πρέπει να αισιοδοξούμε, να κρατάμε ψηλά την αγωνιστική διάθεση και την ελπίδα ζωντανή για έναν καλύτερο κόσμο με δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους, σ΄όλους τους τομείς.

Τη δοκιμασία των εξετάσεων την έχουμε περάσει όλοι και γνωρίζουμε την ψυχολογική κατάσταση των εξεταζομένων.

Έχοντας την αντίστοιχη εμπειρία, ας μου επιτραπεί να προτρέψω και να προτείνω στα παιδιά μας να διατηρήσουν την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοπεποίθηση, την ψυχραιμία τους και με μια τελευταία επανάληψη να μπουν στη μάχη, δυνατά κι αισιόδοξα, χωρίς άγχος και φόβο.

Θέλω, ταυτόχρονα, να κάνω έκκληση σ΄όλους τους συμπολίτες μας να σεβαστούμε τον αγώνα και την προσπάθεια των παιδιών συμπαραστεκόμενοι στους μαθητές και διατηρώντας το οικογενειακό κι ευρύτερο περιβάλλον σε κατάσταση ηρεμίας και κατανόησης. Ειδικά, αυτό το διάστημα πρέπει ν΄αποφεύγουμε τις οχλούσες και θορυβώδεις δραστηριότητες και μετακινήσεις. 

Με την πεποίθηση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, εύχομαι σ΄όλα τα παιδιά μας υγεία, ευλογία κι επιτυχή αποτελέσματα.



Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δήμαρχος Σκύδρας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *