Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σύσκεψη με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη για την ένταξη στο Πρόγραμμα Κτιριακών Υποδομών Σχολικού Συγκροτήματος στους Γαλατάδες Πέλλας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στην Γενική Γραμματεία Υποδομών με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη παρουσία της ιδίας και εκπροσώπων της Τοπικής Κοινότητας Γαλατάδων και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου αυτής κ. Κ. Τσόλκα, του Αντιπροέδρου κ. Γ. Στεργίου και του μέλους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γ. Στογιαννίδη, με την σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη κ. Ε. Δημοπούλου και την συμμετοχή υπηρεσιακών υπαλλήλων του πρώην Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), που εποπτεύεται πλέον από την Γενική Γραμματεία Υποδομών, με θέμα την ένταξη της ανέγερσης του σχολικού συγκροτήματος Γαλατάδων, που θα περιλαμβάνει δημοτικό σχολείο, νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό, στο πρόγραμμα κτιριακών υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και σε συνέχεια της πρώτης σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί πάλι με πρωτοβουλία της κ. Τζάκρη στις 8 Μαΐου 2015 για το ίδιο θέμα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε.

Η κ. Τζάκρη και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας Γαλατάδων παρέδωσαν στην Γενική Γραμματεία Υποδομών φάκελο που περιλαμβάνει τοπογραφικό διάγραμμα του υπ’ αριθ. 561 κοινόχρηστου τεμαχίου, εμβαδού 10.118,00 τ.μ., εντός του οικισμού των Γαλατάδων, που προορίζεται για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος, την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας με την οποία παραχωρείται το υπ’ αριθ. 561 κοινόχρηστο τεμάχιο του αγροκτήματος Γαλατάδων στο Δήμο για την ανέγερση δημοτικού σχολείου και προμελέτη που προβλέπει ότι το νέο σχολικό συγκρότημα θα αποτελείται από δύο κτίσματα, εκ των οποίων το ένα θα είναι διώροφο και το άλλο ισόγειο. Το διώροφο κτίσμα θα έχει εμβαδόν 1.116,98 τ.μ. και συγκεκριμένα 553,23 στο ισόγειο και 563, 75 τ.μ. στον όροφο, ενώ το ισόγειο κτίσμα θα έχει εμβαδόν 749,77 τ.μ. και το συνολικό εμβαδόν του σχολικού συγκροτήματος θα είναι 1.886, 75 τ.μ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η επικαιροποίηση και η ολοκλήρωση της μελέτης από τον ίδιο τον ΟΣΚ (in house), ώστε να υπάρξουν βιοκλιματικές παρεμβάσεις και η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης αυτής ώστε το νέο σχολικό συγκρότημα Γαλατάδων να ενταχθεί άμεσα προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και η ανέγερση του να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν, ίσως και εντός του 2015.

Η κ. Τζάκρη για τον σκοπό αυτό θα βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε, την σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σπίρτζη κ. Δημοπούλου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών για την παρακολούθηση των διαδικασιών μέχρι την οριστική ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Κτιριακών Υποδομών και την υλοποίησή του


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *