Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ - Ολάντ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε εποικοδομητικό κλίμα έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, της Άγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεσθεί σημαντική πρόοδος και εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ φέρονται να κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ εξέφρασαν τη βούληση τους να συνδράμουν και προσωπικά αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία.




Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι μπήκαν τόσο οι όροι της συμφωνίας όσο και η επόμενη ημέρα. Θετικοί εμφανίστηκαν στην κατάρτιση ενός επενδυτικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που θα κλείσει το τρέχων πρόγραμμα.

Αγκάθι φέρεται να είναι η επιμονή στην ανάγκη να συμφωνήσει και το ΔΝΤ προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. Ανοιχτά παραμένουν μια σειρά από θέματα, καθώς την ώρα της Συνόδου, διέρρευσε η πληροφορία, σχετικά με την πρόταση βόμβα των δανειστών για τον ΦΠΑ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.




Φιλικές συνομιλίες και στενή συνεργασία

Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην "επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος", έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της

Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα.

Ο κ. Ζάιμπερτ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, επισήμανε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.

Νωρίτερα, πριν τη σύνοδο κορυφής διέρρευσε εσωτερικό email της Κομισιόν, με το οποίο οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνουν πρόσκληση για νέα τετραμερή συνάντηση (Τσίπρας-Γιούνκερ-Ντάισλεμπλουμ-Ντράγκι) με σκοπό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο εσωτερικό έγγραφο οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων προειδοποιούν οργανωτικά για πιθανή σύγκληση έκτακτου Eurogroup.

Στην πιθανότητα σύγκλησης έκτακτης σύγκλησης Eurogroup για την Ελλάδα, είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, πριν την έναρξη της Συνόδου.

Το καλό κλίμα και την αισιοδοξία, δεν συμμερίζεται πάντως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι τίποτα επί της ουσίας δεν δικαιολογεί τις εικασίες για πολιτική συμφωνία.


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *