Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

IALMOPIA LIVE: Επίσκεψη πολιτών του Δήμου Gürsu της Προύσας στο Δημαρχείο Αλμωπίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Δημαρχιακό Μέγαρο Αριδαίας επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 7/5 αντιπροσωπεία 40 πολιτών από το Δήμο Gürsu της Προύσας (Bursa). 

Πολλοί από αυτούς είναι απόγονοι μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής της Αλμωπίας, που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία από χωριά όπως η Φούστανη, οι Τσάκωνες και το Μοναστηράκι, με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιμτσιρίδης κι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης.

Μετά την εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών, ο κ. Τσιμτσιρίδης, αφού μετέφερε τις θερμότερες ευχές του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου (απουσιάζει σε συνέδριο), καλωσόρισε επισήμως τους πολίτες του Δήμου Gürsu.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία των Τούρκων πολιτών πέρασε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Εκεί, ο Πρόεδρος Σίμος Σωτηριάδης παρουσίασε τον χώρο λήψης αποφάσεων του Δήμου μας και έκανε μια σύντομη αναφορά στην περιοχή της Αλμωπίας. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής να ανταποδώσει την τιμή, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Προύσα στο άμεσο μέλλον.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπροσωπείας μετέφερε κι αυτός με τη σειρά του τις ευχές κι ευχαριστίες του Δημάρχου του Gürsu, καθώς και την επιθυμία του να υποδεχθεί πολίτες της Αλμωπίας στην τουρκική πόλη.

Στο τέλος, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο κ. Τσιμτσιρίδη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα.


Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό μέσα από το φακό του ialmopia






















































ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *