Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Το ialmopia βλέπει Game of Thrones: Τι είδαμε στο 4ο επεισόδιο της 5ης σεζόν

Πολλές εκπλήξεις επιφύλασσε το επεισόδιο της Κυριακής στους φίλους του Game of Thrones. Παράλληλα, ήταν η τελευταία εμφάνιση ενός αγαπημένου χαρακτήρα, που έπεσε κι αυτός θύμα
του κανόνα που θέλει τους ''καλούς'' της σειράς να χάνουν τη ζωή τους. Το σενάριο του 4ου επεισοδίου υπέγραψε ο Dave Hill, ενώ τη σκηνοθεσία ο Mark Mylod.



ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ 5ης ΣΕΖΟΝ



Volantis

Ξεκίνημα του επεισοδίου, και ο Ser Jorah κλέβει μια βάρκα από έναν ψαρά, για να μεταφέρει τον Tyrion στην..''Βασίλισσα''. Αργότερα, ο πανέξυπνος νάνος αποδεικνύει στον απαγωγέα του πως ξέρει την ταυτότητά του και το λόγο για τον οποίο τον απήγαγε. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν με τον γλαφυρό τρόπο της ομιλίας του Tyrion, πράγμα που δεν αρέσει στον Jorah, που τελικά φροντίζει να του κλείσει το στόμα με ένα..νοκ άουτ!



Dorne

Εκτός του Tyrion, υπάρχει και δεύτερος Lannister στη θάλασσα. Είναι ο Jamie, που συνοδευόμενος από τον μισθοφόρο Bronn, πλέει προς το Dorne για να σώσει την πριγκίπισσα Myrcella από τους Martell. Ο Bronn φαίνεται να έχει καταλάβει πως ο Jamie έχει να αποδείξει πολλά στην αδερφή του Cersei, σώζοντας τη μικρή πριγκίπισσα, μιας και όλη αυτή η αποστολή αυτοκτονίας θα μπορούσε να γίνει απλούστερη με την επέμβαση του στρατού του King’s Landing στο Νότο του Westeros. Οι δυο τους φτάνουν σε μια παραλία του Dorne, όπου γρήγορα γίνονται αντιληπτοί από μια ομάδα ιππέων. Στη μάχη που ακολουθεί επιβιώνουν (και χάρη στον...χρυσοχέρη Jamie), παίρνοντας τα άλογα στην κατοχή τους. Σε αυτό το επεισόδιο, έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με τις διαβόητες ''Sand Snakes'', μια ομάδα θανατηφόρων γυναικών, που όλες τυγχάνουν να είναι κόρες του...μακαρίτη Πρίγκηπα Oberyn Martell. Καταστρώνουν τα σχέδιά τους, θέλοντας να χρησιμοποιήσουν τη Myrcella για να ξεκινήσουν πόλεμο με τους Lannisters. Μένει να δούμε ποιοι θα φτάσουν πρώτοι στη μικρή πριγκίπισσα.



King’s Landing

Άλλη μια συνεδρίαση του Μικρού Συμβουλίου, και η Cersei αναθέτει στον Mace Tyrell την αποστολή να ταξιδέψει στο Braavos για να διαπραγματευτεί το χρέος του Στέμματος προς τη Σιδηρά Τράπεζα. Πονηρή κίνηση, καθώς διώχνοντας άλλο ένα μέλος, η Βασιλομήτωρ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυτη...μοναξιά - άρα και στον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων - στο Συμβούλιο. Αργότερα, σε μια συνάντησή της με τον High Sparrow, του δίνει την άδεια να επαναφέρει στη δράση τους Στρατιώτες της Πίστης, μια ομάδα θρησκευόμενων μαχητών, που σκοπό έχουν να προστατεύουν τα συμφέροντα της Εκκλησίας των Επτά. Σύντομα, οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης αρχίζουν στην Πρωτεύουσα. Αμαρτωλοί, ανώμαλοι και διεστραμμένοι συλλαμβάνονται ή ξυλοκοπούνται. Ανάμεσά τους, ο Ser Loras Tyrell, αδερφός της Βασίλισσας Margaery, η οποία φυσικά αντιδρά άμεσα. Ο Βασιλιάς Tommen βρίσκεται ξαφνικά εγκλωβισμένος ανάμεσα στη μητέρα και τη γυναίκα του. Στην προσπάθειά του να συναντήσει τον High Sparrow για να δώσει λύση στο θέμα, ''τρώει πόρτα'' και γίνεται δέκτης προσβολών από τον λαό του King’s Landing.



The Wall

Στο Castle Black, η Melisandre συζητά με τον Stannis το πλάνο της επίθεσης στο Winterfell. Ο Lord Commander Jon Snow χρειάζεται περισσότερους άνδρες στο Τείχος, αλλά δεν θέλει να απευθυνθεί σε όλους τους άρχοντες του Βορρά για ενισχύσεις. Ο Sam του εξηγεί πως όλοι, ακόμα και οι Bolton μπορούν να στείλουν άνδρες στο Castle Black, γι’αυτό κι ο Jon πρέπει να ξεχάσει τι έκανε ο Roose Bolton στην οικογένειά του και να ζητήσει τη βοήθειά του. Η Κόκκινη Ιέρεια διακόπτει το συλλογισμό του Jon, για να του κάνει μια πρόταση που κανένας άνδρας δε θα μπορούσε να αρνηθεί. Η Melisandre έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν τη γοητεία της για να πετύχει τους στόχους της, αλλά ο νέος Lord Commander δεν φαίνεται να..''τσιμπάει''. Πραγματικά, δεν ξέρεις τίποτα Jon Snow! (You know nothing Jon Snow). Λίγο αργότερα, ο Stannis ομολογεί στην κόρη του Shireen ότι αυτός ευθύνεται για ό,τι συνέβη στο σώμα της, κι ότι έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να γιατρέψει την αρρώστια της. Είναι μια σπάνια στιγμή όπου ο Stannis ξεφεύγει από το σκληρό προφίλ του, δείχνοντας πως εκτός από Βασιλιάς είναι κι ένας στοργικός πατέρας.


Winterfell

Η Sansa επισκέπτεται τους τάφους των προγόνων της, κι εκεί έχει μια μικρή κουβέντα με τον Littlefinger για τη θεία της Lyanna Stark, αλλά κι ένα μάθημα ιστορίας για το ξακουστό τουρνουά του Harrenhal. Ο Lord Baelish, αφού την πληροφορεί για την έκτακτη επιστροφή του στο King’s Landing, της εξηγεί πως μπορεί να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα της επικείμενης σύγκρουσης μεταξύ του Stannis Baratheon και του Roose Bolton.


Meereen

Η Daenerys συζητά με τον έμπιστο συμβουλάτορά της Ser Barristan Selmy και για δεύτερη φορά σε αυτό το επεισόδιο ακούμε ιστορίες για τον πρίγκιπα Rhaegar Targaryen. Κάποιοι εκ των φανατικών θαυμαστών της ιστορίας μας θα το χαρακτήριζαν ''προφητικό''. Μετά την κουβέντα, ο Selmy φεύγει για μια βόλτα στην πόλη. Ο Hizdahr Zo Loraq ζητά από τη Βασίλισσα να επαναφέρει τις ανοιχτές μονομαχίες, μια παράδοση της Meereen που όμως δεν αρέσει στην Daenerys. Στα στενά της πόλης, οι Sons of the Harpy στήνουν ενέδρες στις δυνάμεις της Βασίλισσας, με τη βοήθεια κάποιων ντόπιων. Μια ομάδα Άσπιλλων, με αρχηγό τον Greyworm, παγιδεύεται σε ένα μικρό στενό κι έρχεται αντιμέτωπη με έναν μεγάλο αριθμό αντιπάλων. Ο αρχηγός του στρατού της Θυελλογέννητης Βασίλισσας τραυματίζεται και οι συμπολεμιστές του σκοτώνονται, όμως την τελευταία στιγμή καταφθάνει στο στενό ο Ser Barristan, χωρίς την πολύτιμη πανοπλία του. Παρά την ηλικία του, ο Selmy καταφέρνει να στείλει στο θάνατο αρκετούς αντιστασιακούς, πράγμα που δεν αποδεικνύεται αρκετό, καθώς στο τέλος πέφτει νεκρός από τα βαριά τραύματα. Το επεισόδιο τελειώνει με τον Greyworm να είναι ο μοναδικός επιζών αυτού του μακελειού.

Ως γνωστόν, το Game of Thrones δεν..φοβάται να σκοτώσει χαρακτήρες που είναι συμπαθείς και αρεστοί στο κοινό. Ο θάνατος του Ser Barristan ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Επίσης, η εξέλιξη αυτή προφανώς θα επηρεάσει την πορεία της Daeny στην Meereen. Μένει να δούμε το πως.


Όπως πάντα, περιμένουμε τη γνώμη σας για το επεισόδιο στα σχόλια! Ακόμη, δείτε στο παρακάτω video το trailer του 5ου επεισοδίου!



Επιμέλεια: Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ialmopia.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *