Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Αυτός ο άνδρας τάισε αυτό το αδέσποτο σκυλί από το υστέρημα του. Δείτε πως του το ανταπέδωσε ο σκύλος… (pics)

Τα σκυλιά είναι διάσημα για το πόσο πιστοί σύντροφοι είναι. Η Σουηδική ομάδα αγώνων extreme πεζοπορίας Peak Performance, το έμαθε από πρώτο χέρι όταν γνώρισαν τον αδέσποτο Arthur!


Οι αθλητές διαγωνίζονταν σε μία διαδρομή 69χλμ. στο Εκουαδόρ, όταν αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα για φαγητό. Εφόσον βρίσκονταν στη μέση του δάσους, περίμεναν ότι κάθε λογής ζώο θα μύριζε το φαγητό τους και ίσως τους πλησίαζε, ο μόνος όμως που εμφανίστηκε ήταν ένα αδέσποτο σκυλί, ο Arthur.

Ήταν ολομόναχος, βρώμικος και πεινούσε. Η πολύμηνη ταλαιπωρία του τον είχε αφήσει υποσιτισμένο και αδύναμο.
Peak Performance/Krister Göransson

Μια απλή πράξη καλοσύνης όμως ήταν αρκετή για να δημιουργήσει έναν υπέροχο δεσμό με τους νέους του φίλους. Ο Arthur είχε επιτέλους βρει την «αγέλη» του.
Peak Performance/Krister Göransson

Ο Mikael Lindnord αναφέρει στην ιστοσελίδα της ομάδας: «Όλα ξεκίνησαν όταν έδωσα στον Arthur ένα κεφτεδάκι, την ώρα του διαλείμματός μας πριν ξεκινήσουμε την ανάβαση. Όταν ξεκινήσαμε, παράλληλα με τις άλλες ομάδες, δεν καταλάβαμε ότι ο Arthur μας ακολουθούσε, μέχρι που μείναμε μόνο εμείς και αυτός. Σε κάποιο σημείο αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε και ο σκύλος ήταν ερείπιο. Ανοίξαμε δύο κονσέρβες φαγητό και τον αφήσαμε να φάει.»

Ο Arthur ακολούθησε την ομάδα για πάνω από 60χλμ. όταν τους είπα ότι έπρεπε να τον αφήσουν πίσω.
Peak Performance/Krister Göransson

Όταν η ομάδα έφτασε σε ένα ποτάμι, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ένα καγιάκ για να περάσουν απέναντι, οι διοργανωτές όμως τους είπαν ότι ο Arthur δεν ήταν σε κατάσταση για ένα τέτοιο εγχείρημα.
Peak Performance/Krister Göransson

Τον άφησαν λοιπόν στην όχθη, αυτός όμως πήδηξε στο νερό και άρχισε να κολυμπάει προς το μέρος τους.


Το νερό ήταν παγωμένο, οπότε τον ανέβασαν στο καγιάκ. Ο Lindlord θυμάται τη γενναιότητα του Arthur: «Ακούγαμε τους ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν καθώς απομακρυνόμασταν από την ακτή. Δεν είχαμε όμως πολύ χώρο οπότε έπρεπε να βρούμε νέους τρόπους να τραβάμε κουπί, προκειμένου να χωράμε όλοι. Μερικές φορές μάλιστα, για να μας διευκολύνει, πηδούσε στο νερό και κολυμπούσε από πίσω μας, ήταν όμως τόσο κρύο που τον τυλίξαμε με τα μπουφάν μας για να μην ξεπαγιάσει. Σε κάποιο σημείο που ήμασταν κοντά στην ακτή, κολύμπησε μέχρι την όχθη και πιστεύαμε πως δε θα τον βλέπαμε ποτέ ξανά. Μας ακολούθησε όμως μέχρι το σημείο που αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε, οπότε έπεσε πάλι στο νερό και κολύμπησε μέχρι εμάς.»

Με την πρώτη ευκαιρία, η ομάδα πήγε τον Arthur σε έναν κτηνίατρο.
Peak Performance/Krister Göransson

Είχε μια πληγή 6 μηνών παλιά η οποία μάτωνε συνέχεια, στο πίσω μέρος του λαιμού του, δε σκόπευε όμως με τίποτα να εγκαταλείψει τους φίλους του! Δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό τους. Ακόμη και όταν οι ίδιοι κουράζονταν λόγω των δύσκολων συνθηκών, αυτός συνέχισε να είναι στο πλάι τους.
Peak Performance/Krister Göransson

Μπορεί να μην τερμάτισαν στην πρώτη θέση, όμως τερμάτισαν ως ήρωες!
Peak Performance/Krister Göransson

Ο Arthur είναι πλέον επίσημα μ?λος της ομάδας Peak Performance, οι οποίοι μάλισταν μάζεψαν χρήματα για να του προσφέρουν την ιατρική περίθαλψη που τόσο χρειαζόταν.
Peak Performance/Krister Göransson

Πίσω στη Σουηδία, υποδέχτηκαν τον Arthur σαν ήρωα και ο Mikael Lindnord τον υιοθέτησε, χαρίζοντάς του έτσι ένα σπιτικό και μια μεγάλη αγκαλιά.
Peak Performance/Krister Göransson

Μερικές φορές, ένα… κεφτεδάκι μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή!
Peak Performance/Krister Göransson



pinnokio.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *