Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών» (Σαν σήμερα 30/6)

1934 Αναταραχή στο ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας, με την αμφισβήτηση του Αδόλφου Χίτλερ. Τελικά, ο Φύρερ επιβάλλεται, σκοτώνοντας 77 στελέχη του κόμματος ή κατ' άλλους 400.
Το επεισόδιο αυτό θα μείνει στην ιστορία ως «Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών».

1993 ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης ενός νέου κόμματος, της «Πολιτικής Άνοιξης»

1972 Εγκρίνεται στην Ελλάδα από την κυβέρνηση της χούντας το αυτόματο διαζύγιο, για χάριν της Δέσποινας Παπαδοπούλου.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 30/6
1943Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Florence Ballard (Florence Glenda Ballard 1943-1976) γεννήθηκε στο Ντητρόιτ του Μίσιγκαν. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του γυναικείου συγκροτήματος The Supremes, οι οποίες γνώρισαν τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του '60 με τραγούδια όπως τα "Baby Love", "Stop! In the Name of Love", "You Can't Hurry Love" κ.α. Μετά το 1967 ακολούθησε σόλο καριέρα.
2001Ο Αμερικανός κιθαρίστας και παραγωγός Chet Atkins (Chester Burton Atkins 1924-2001) απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών στην πόλη Νάσβιλ του Τενεσί από την ασθένεια του καρκίνου. Στην καριέρα του κέρδισε συνολικά δεκατέσσερα βραβεία Grammy και εργάστηκε σαν παραγωγός σε άλμπουμ καλλιτεχνών όπως οι Perry ComoElvis PresleyThe Everly BrothersEddy ArnoldDon GibsonJim Reeves κ.α. Το 1993 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" και το 2002 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.
1975Ο David Bowie και οι παραγωγοί της ταινίας "The Man Who Fell to Earth" ανακοινώνουν στον Τύπο πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 6 Ιουλίου. Οι τοποθεσίες που είχα επιλεχθεί ήταν οι AlbuquerqueWhite SandsArtesia και Fenton Lake. Είναι ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος για τον τραγουδιστή που υποδύεται έναν εξωγήινο που στην προσπάθεια του να βρει νερό και να το μεταφέρει στον πλανήτη του, το σκάφος του συντρίβεται στη Γη.

Αθλητισμός 30/6
30/6/2011 Βάσει του νόμου της κυβέρνησης Ερντογάν υποχρεώνονται όλες οι ομάδες με χορηγούς τσιγάρα ή ποτά αν αφαιρέσουν το όνομα του χορηγού από την ονομασία τους. Έτσι, μετά από 55 χρόνια παρουσίας στο τουρκικό πρωτάθλημα, η Efes Pilsen μετονομάζεται σε Anadolu Efes αφαιρώντας το όνομα της παραγωγού μπύρας Pilsen, εισάγοντας όμως το όνομα της εταιρείας εμφιαλώσεως.

30/6/2009 Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Μπραις Μουν, επιστρέφοντας από πάρτυ συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής, τραυματίζει θανάσιμα στο Γιοχάνεσμπουργκ μία 25χρονη γυναίκα με το αυτοκίνητό του

30/6/2002 Ολοκληρώνεται το 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο, το πρώτο που διεξάγεται σε ασιατικά γήπεδα (Νότια Κορέα και Ιαπωνία). Η Βραζιλία επιστρέφει στην κορυφή με τη νίκη της στον τελικό επί της Γερμανίας 2-0, παρουσία 72.000 θεατών. Πρώτος σκόρερ με 8 τέρματα ο Ronaldo

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *