Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Επιμένει στο ΟΧΙ ο Πρωθυπουργός - Ερωτηματικό η επόμενη μέρα: ''Παραμένουμε μέχρι τέλους στις διαπραγματεύσεις - Δημοκρατικό δικαίωμα το δημοψήφισμα''

Την προσωπική του δέσμευση, πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός αυτές τις κρίσιμες στιγμές θα είναι προσωρινές, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του πριν από λίγο.

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των Ευρωπαίων εταίρων, τονίζοντας πως δεν σέβονται τη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος σε μια κυρίαρχη χώρα στην Ελλάδα. Τους κατηγόρησε πως αυτοί ευθύνονται για το κλείσιμο των τραπεζών και για όλες τις ενέργειες που οδήγησαν σε ασφυξία τον ελληνικό λαό. Χαρακτήρισε ''ντροπή'' τις εικόνες που όλοι βλέπουμε στις τράπεζες και επιτέθηκε σε όλους όσους τρομοκρατούν τους πολίτες σε μια κρισιμότατη περίοδο για τη χώρα.

Ακόμη, διευκρίνισε πως η Κυβέρνηση θα παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τη Δευτέρα, μετά το δημοψήφισμα, λέγοντας πως εξετάζονται όλες οι προτάσεις των δανειστών, προσπαθώντας να βρεθεί κοινός τόπος.

Με την επιμονή του στο ΟΧΙ και στο δημοψήφισμα, ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει το μπαλάκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρέπει τώρα να αποδείξει στην πράξη αν είναι όντως μια ''ένωση'' των λαών, κι όχι μια κλειστή κάστα που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. 

Εγγυώμενος προσωπικά την παραμονή στο Ευρώ, τη συνέχιση καταβολής μισθών και συντάξεων και την ασφάλεια των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών, βάζει και τον εαυτό του στην πρώτη γραμμή των ευθυνών, όταν αυτές αποδοθούν μετά το τέλος αυτών των ζοφερών γεγονότων που βιώνουμε. Διότι για άλλη μια φορά δεν ακούσαμε από τα χείλη του κάτι χειροπιαστό για την ''επόμενη μέρα''.


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *