Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αιφνιδιαστική παραίτηση Γιάνη Βαρουφάκη απο το ΥΠΟΙΚ! - ''Ενδύομαι υπερήφανα το μίσος των δανειστών!"'

Την παραίτηση του είναι έτοιμος να υποβάλλει και επίσημα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Ήδη ο κ. Βαρουφάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανακοίνωσε πως δεν είναι υπουργός πλέον. "Minister no more!" έγραψε στα αγγλικά στη σελίδα του προφίλ του.


Όπως είχε ενημερώσει τους συνεργάτες του η απόφαση του σχετίζεται με τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης καθώς θεωρεί ο ίδιος πως πλέον αποτελεί κόκκινο πανί για τους Ευρωπαίους και δεν μπορεί να υπηρετήσει πλέον το ρόλο του. 

"Πολύ γρήγορα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου έγιναν γνωστές συγκεκριμένες προτιμήσεις κάποιων μελών του Eurogroup και 'εταίρων' για την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις. Μια ιδέα που ο πρωθυπουργός έκρινε ως δυνάμει βοηθητική για αυτόν και το στόχο του για συμφωνία. Για αυτό το λόγο εγκαταλείπω σήμερα το υπουργείο Οικονομικών" εξηγεί ο ίδιος στο μπλογκ του αιτιολογώντας την απόφαση του. 

Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είπε πως "θα μείνει στην ιστορία ως μια μοναδική στιγμή που ένα μικρό ευρωπαϊκό έθνος σήκωσε ανάστημα απέναντι στα δεσμά του χρέους". Ενώ χαρακτήρισε "υπεράνθρωπη την προσπάθεια να τιμήσω τους γενναίους πολίτες της Ελλάδας και το περίφημο ΟΧΙ ". 

Όπως είπε "θεωρώ καθήκον μου να βοηθήσω τον Αλέξη Τσίπρα, καταπώς κρίνει ο ίδιος" και σχολιάζει πως "θα αντιπαρέλθω το μίσος των πιστωτών με υπερηφάνεια".


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *