Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: ΒΡΟΝΤΕΡΟ ''ΟΧΙ'' ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - 61% ΟΧΙ, 39% ΝΑΙ - LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το ialmopia.gr

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2015: Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα και όλες οι εξελίξεις στο ialmopia.gr


Δείτε τα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ αποτελέσματα όπως μεταδίδονται από το Υπουργείο Εσωτερικών ΕΔΩ

Δείτε τα αποτελέσματα στο ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΕΔΩ


01:10 Το ialmopia.gr ήταν μαζί σας τις τελευταίες ώρες, για να σας μεταδώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. 

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας προτιμήσατε για την ενημέρωσή σας.

Καλή σας νύχτα!


01:00 ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ  ΟΧΙ: 60,87% - ΝΑΙ: 39,13%









01:00 ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ  ΟΧΙ: 61,32% - ΝΑΙ: 38,68









00:50 Ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Η απόφαση του λαού μας είναι θωράκιση εντός της Ευρωζώνης. Το αίτημα για σύγκλιση αρχηγών θα βοηθήσει πολύ. Η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων να στείλει το ίδιο μήνυμα. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης σεβόμενοι όλες τις υποχρεώσεις μας.

Τσίπρας: Προέχει η ενότητα και το εθνικό μέτωπο για να φτάσουμε στην ομαλότητα. Άμεσα θα κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το καλό της Ευρώπης




Δήλωση Γιάννη Σηφάκη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

Μίλησε ο λαός!! Και πράγματι το μήνυμά του ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου!! Δυναμώνει όλους τους λαούς της Ευρώπης στον αγώνα τους για να απαλλαγούν από τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα. Αυτός ο λαός ο μικρός, ο Μέγας, έδωσε την απάντησή του σε όλους όσους μέσα και έξω από την χώρα νόμισαν ότι ο φόβος που έσπερναν θα τον λυγίσει. Η δημοκρατία νίκησε!! Αυτό το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για βιώσιμη λύση το συντομότερο δυνατόν. Σήμερα ανασαίνουμε αέρα εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατίας!!



00:25 Στο 90% της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ: 90%

ΟΧΙ: 61,35 %

ΝΑΙ: 38,65 %



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς


Είναι βασικό φροντίσουμε για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να ακούσουμε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για να αποφύγουμε τις δραματικές καταστάσεις.
Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού που έχει να κάνει με το μέλλον. Υπάρχουν όμως και άλλα κράτη μέλη που πρέπει να τα ακούσουμε. Θα γίνει σεβαστή η δημοκρατία στην Ελλάδα. Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση τώρα να κάνει προτάσεις που θα πείσουν τους θεσμούς και τα υπόλοιπα 18 κράτη μέλη. Πρέπει να σεβαστούμε την κυριαρχία του ελληνικού λαού και τη δημοκρατική απόφαση του δημοψηφίσματος. Η ρευστότητα είναι ζητούμενο, δυστυχώς ο ελληνικός λαός θα περάσει μια δύσκολη εβδομάδα. Θα συγκλιθεί η Σύνοδος Κορυφής και αυτό είναι σημαντικό.







23:43 Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα των τραπεζών – μελών της που ήταν ανοικτά την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 θα είναι ανοικτά και αύριο, Δευτέρα 6 Ιουλίου, για τις ίδιες συναλλαγές.
Σε αυτά τα καταστήματα θα εξυπηρετηθούν και όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμα εισπράξει το ποσό των 120 ευρώ, διότι δεν έχουν κάρτα.




ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

-Σήμερα δεν έχουμε νικητές και ηττημένους. Μαζί γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του τόπου.

-Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε. Είμαστε όλοι ένα και χρέος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο για να ξεπεράσουμε την κρίση με συνοχή, σταθερότητα και εθνική ενότητα.

-Έχω πλήρη συνείδηση πως η εντολή που παίρνω δεν είναι εντολή ρήξης, αλλά εντολή συμφωνίας για απεγκλωβισμό από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν δίκαιες λύσεις, αρκεί να το θέλουν και οι δύο πλευρές.

-Ο λαός σήμερα απάντησε στο σωστό ερώτημα. Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει για πάντα. Είπαμε ότι θέλουμε την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Άμεση προτεραιότητα μας είναι η αποκατάσταση της τραπεζικής σταθερότητας. Η ΕΚΤ κατανοεί την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης.

-Τούτη την ώρα θέλουμε ενότητα και συνοχή, ομοψυχία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αύριο το πρωί θα ζητήσω σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.







Δηλώσεις Σταύρου Θεοδωράκη: 

Έχω δύο επιλογές. Η μία είναι να πω πως ο λαός μίλησε και περιμένουμε από τον Αλέξη Τσίπρα να φέρει συμφωνία σε 48 ώρες. Η άλλη επιλογή είναι να πω την αλήθεια. Η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν Γολγοθά. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Ο πρωθυπουργός να μην βάλει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας στο ευρώ. Σημαντικότερο σε μια νίκη, είναι να ξέρεις τι να την κάνεις.




23:25 Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα και ανακοίνωση από την Καγκελαρία που στηρίζει την απόφαση του ελληνικού λαού. "Να γίνει σεβαστή η απόφαση των Ελλήνων", ανακοινώθηκε από το Βερολίνο.


Μέρκελ και Ολάντ συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των Ελλήνων "πρέπει να γίνει σεβαστή", ανακοίνωσε το Βερολίνο.



23:10 ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ!


Σαμαράς: Κράτησα αυτή τη στάση για να έχουμε συσπείρωση του ναι. Καταλαβαίνω πως η παράταξη μας χρειάζεται νέα αρχή. Παραιτούμαι από την ηγεσία και ζήτησα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος.



23:01 Στο 64% του Νομού Πέλλας


ΟΧΙ: 61,20%

ΝΑΙ: 38,80%



23:00 Στο 70% της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ: 70%

ΟΧΙ: 61,50%

ΝΑΙ: 38,50 %



Δηλώσεις Γιάνη Βαρουφάκη: 

Την 25η Ιανουαρίου ο λαός είπε "όχι πια" σε πέντε χρόνια υποκρισίας. Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε για όχι νέα δάνεια πριν αναδιαρθρωθούν τα προηγούμενα μη βιώσιμα δάνεια, ναι στις μεταρρυθμίσεις και όχι στις περικοπές. Η αναδιάρθρωση του χρέους και το τέλος της λιτότητας, ήταν ο στόχος μας. Πέντε μήνες τώρα, οι δανειστές αρνήθηκαν κάθε επίσημη συζήτηση. Ήθελαν να μας επιβάλλουν δήλωσε μετανοίας για την κριτική που ασκήσαμε αθρώνοντας επιστημονικό λόγο στον οποίο ουσιαστικά δεν υπήρχε αντίλογος. Από αύριο, με το "όχι" του λαού κόντρα στον φόβο που δημιούργησαν με τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας και το κλείσιμο των τραπεζών, θα καλέσουμε έναν έναν τους εταίρους μας να βρούμε λύση. Προς τιμήν του ΔΝΤ εξέδωσε έκθεση που δικαιώνει το αίτημα μας για ανάγκη εξεύρεσης λύσης. 

Θέλουμε να επουλώσουμε και τις πληγές της Ευρώπης. Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της. Είναι ένα όχι στο όραμα της Ευρωζώνης σαν ένα απέραντο κλουβί των λαών της. Είναι ένα ναι στο όραμα της Ευρωζώνης σαν Ένωση ευημερίας.



Δηλώσεις Γ.Γ. ΚΚΕ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να επιβάλλει στον λαό μας νέα σκληρά μέτρα, νέα μνημόνια διαρκείας. Η διαπραγμάτευση που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας με βάση την πρότασή του πριν τρείς μέρες προς τους τρείς θεσμούς, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο χειρότερο μνημόνιο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κάλεσε τον λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και τόνισε, είπε ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμονοπωλιακής-αντικαπιταλιστικης πάλης και υπογράμμισε ότι απαντάμε στην απόπειρα πόλωσης και διχασμού με την ενότητα της εργατικής τάξης.


22:30 Διαβάστε: Οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το ηχηρό ΟΧΙ του ελληνικού λαού




22:00 Με ενσωματωμένο το 50% των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια το ΟΧΙ συγκεντρώνει 61,19% και το ΝΑΙ 38,81%. Η συμμετοχή αγγίζει το 60% του εκλογικού σώματος, στο οποίο ωστόσο συμπεριλαμβάνονται και οι περίπου 2,5 εκατομμύρια ομογενείς, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο δημοψήφισμα. Έτσι, το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής είναι πολύ μεγαλύτερο.

Έχουν καταμετρηθεί 2.726.138 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων έγκυρα είναι τα 2.570.464 (ποσοστό 94,29%), άκυρα τα 135.103 (ποσοστό 4,96%) και λευκά τα 20.571 ψηφοδέλτια (ποσοστό 0,75%).


21:14 Μπακογιάννη προς Σαμαρά: Παραιτήσου! - Διαβάστε ΕΔΩ



21:05 Στο 30% της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ: 31%

ΟΧΙ: 60,83%

ΝΑΙ: 39,17 %




20:55 Χαμός στα πάνελ από τη δήλωση της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη για τα χρήματα στις τραπεζικές θυρίδες. Προσωπική η άποψη της κ. Βαλαβάνη δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης



20:48 Στο 23% του Νομού Πέλλας


ΟΧΙ: 60,24%

ΝΑΙ: 39,76





20:42 Στο 20% της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ: 20%

ΟΧΙ: 60,49%

ΝΑΙ: 39,51 %




20:40 Δήλωση από την αν. υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη πριν από λίγη ώρα στον ALPHA σχετικά με τις θυρίδες Τραπεζών. 


Η κ. Βαλαβάνη είπε: "οποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα". 



20:10 Τα πρώτα αποτελέσματα στο σύνολο της Επικράτειας:

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ: 7,4%

ΟΧΙ: 59,7 %

ΝΑΙ: 40,3 %



20:07 Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης: Θέλω να δηλώσω την πλήρη ικανοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης για την διενέργεια του δημοψηφίσματος. Εγγυηθήκαμε, διοργανώσαμε και διεκπεραιώσαμε το δημοψήφισμα με αίσθημα ευθύνης και συνέργεια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. 41 χρόνια μετά είχαμε δημοψήφισμα μέσα σε έξι μέρες. Η κοινή αίσθηση συνηγορεί πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που έγινε το δημοψήφισμα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες του υπουργείου. Η συμβολή όλων ήταν αποφασιστική, ο τόνος δόθηκε από τα εκατομμύρια των πολιτών αυτής της χώρας. Μία υποδειγματική και δημοκρατική συμπεριφορά, ενός μεγάλου ποσοστού, πάνω από 50% επί του συνολικού αριθμού ψηφοφόρων εντός και εκτός Ελλάδας. 



20:01 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ - ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ 
Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων από τηλεφωνική έρευνα σε δείγμα 2.000 πολιτών δημοσίευσαν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι τελικά, ούτε Exit Polls, αλλά δημοσκοπήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή, τις οποίες διεξήγαγαν τηλεφωνικά εταιρίες δημοσκοπήσεων. Στις 21.00 αναμένεται το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα της Singular Logic.

Και ενώ σε μία πρώτη εικόνα, αλλά και παράσταση νίκης, το ΟΧΙ προηγείται  +/- 3% από το ΝΑΙ στην πρόταση των δανειστών, σημαντικό είναι να ρίξουμε μία ματιά στη θέληση των πολιτών να παραμείνουν στο ευρώ και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την GPO για το Mega, το 74,1% απαντά ναι ή μάλλον ναι, ενώ μόλις το 24,5% όχι ή μάλλον όχι. Το 1.4% απαντά Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ.


Την ίδια στιγμή, στη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για τον ANT1, το 81% ψηφίζει υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Πηγή: news247.gr



19:42 Μόλις υπάρξει ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος του δημοψηφίσματος αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως -πάντα ανάλογα με το αποτέλεσμα- πως αναμένεται να φύγουν για Βρυξέλλες απόψε το βράδυ ή νωρίς αύριο το πρωί οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης.

Με τα χρονικά περιθώρια να είναι ασφυκτικά και την αυριανή ημέρα να διαγράφεται εξόχως κρίσιμη για τη ρευστότητα των τραπεζών, ο πρωθυπουργός καλείται από απόψε το βράδυ-ανεξάρτητα με το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα- να κινήσει τα νήματα, ώστε το τοπίο στη χώρα να πάψει να είναι πια αχαρτογράφητο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, τηρούν σιγή ιχθύος και έχοντας εξετάσει ήδη όλα τα πιθανά σενάρια, αναμένουν το...που θα κάτσει η μπίλια για να βάλουν μπροστά το "σχέδιο δράσης", καθώς ο ιδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει πως "θα έχουμε συμφωνία σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα".

Πηγή: iefimerida.gr




Δείτε μετά τις 21:00 τα αποτελέσματα όπως μεταδίδονται από το Υπουργείο Εσωτερικών ΕΔΩ



19:30 Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θα συναντηθούν αύριο το βράδυ στο Παρίσι, με αντικείμενο συζήτησης το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.



19:15 Σαφές το προβάδισμα του ΟΧΙ έναντι του ΝΑΙ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Η νύχτα προβλέπεται μακρά. Αναμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα από το Υπουργείο και τη Singular Logic.


19:05 
-MARC για τον ALPHA: ΟΧΙ 49,5-54,5  ΝΑΙ 45,5-50,5

-GPO για το MEGA: ΟΧΙ 49,5-53,5  ΝΑΙ 46,5-50,5

-METRON ANALYSIS για τον ANT1: ΟΧΙ 50-54  ΝΑΙ 46-50

-MRB για το STAR: ΟΧΙ 49-54  ΝΑΙ 46-51


-Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ: ΟΧΙ 49-54  ΝΑΙ 46-51




19:01 Έκλεισαν οι κάλπες. Ας δούμε τι δέιχνουν οι δημοσκοπήσεις των καναλιών.



18:48 Σημειώνουμε πως επίσημα exit polls δεν θα έχουμε απόψε από τα κανάλια. Οι δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν μετά τις 19:00 βασίζονται σε έρευνες που έγιναν μέχρι χθες.



18:35 Σε ήρεμο κλίμα βαίνει προς την ολοκλήρωσης της η διαδικασία του δημοψηφίσματος, με τους ψηφοφόρους της "τελευταίας στιγμής" να πηγαίνουν στα εκλογικά τους τμήματα, πριν το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00.


Έτσι, συνεχίζεται η ομαλή ροή των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η συμμετοχή αναμένεται να είναι στο όριο των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κοντά στο 65% δηλαδή.

Πηγή:news247.gr



18:15 Στις 9 το βράδυ αναμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα όταν και θα φτάνουμε στο 10% της μέτρησης ψήφου. Σε περίπτωση που η διαφορά είναι μικρότερη από 4%, τότε τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται πιο αργά.



18:11 Δείτε ΕΔΩ εικόνες από την εκλογική διαδικασία στην Αριδαία



18:00 Η ώρα της κρίσιμης απόφασης του ελληνικού λαού έφτασε. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και οι ραγδαίες εξελίξεις στη ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του ialmopia.gr



ialmopia.gr

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *