Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ομιλία στο Αρχοντικό για τον ιστορικό ναό του Αγ. Αθανασίου

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στον παλαιό ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχοντικού από τον Αρχαιολόγο κ. Γεώργιο Σκιαδαρέση, Προϊστάμενο του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Ο κ. Σκιαδαρέσης θα παρουσιάσει τα επιστημονικά συμπεράσματα από την ανασκαφική έρευνα, την αποκατάσταση και τα ευρήματα εντός του ιστορικού Ιερού Ναού κατά την περίοδο της αναστύλωσής του.

Η εκδήλωση συνδέεται με τον εορτασμό της απελευθερώσεως της πόλεως των Γιαννιτσών, λόγω της σπουδαιότητος της περιοχής για τον Μακεδονικό Αγώνα και την Μάχη των Γιαννιτσών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *