Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ην. Έθνη: Κυμάτισε η παλαιστινιακή σημαία

Ιστορικής σημασίας ήταν η Τετάρτη για την Παλαιστίνη, καθώς για πρώτη φορά υψώθηκε η παλαιστινιακή σημαία στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, σε μια συμβολική κίνηση που είχε εγκριθεί με ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ νωρίτερα αυτόν το μήνα.

«Σε αυτή την ιστορική στιγμή, μπορώ να πω στο λαό μου όπου κι αν βρίσκεται: υψώστε την παλαιστινιακή σημαία πολύ ψηλά, διότι είναι το σύμβολο της ταυτότητάς μας», είπε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς μπροστά σε ένα τεράστιο πλήθος.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε τις 10 Σεπτεμβρίου όπως επιτραπεί οι σημαίες της Παλαιστίνης και του Βατικανού – που έχουν καθεστώς παρατηρητή- να υψωθούν στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών παράλληλα με εκείνες των κρατών μελών, γεγονός που καταδικάστηκε από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια χειρονομία που δεν εξυπηρετεί τον στόχο της ειρήνης.

Το ψήφισμα υποστηρίχθηκε από 119 χώρες, με 45 αποχές και οκτώ ψήφους κατά, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *