Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αντιπάλους του Ασαντ και όχι το ISIS βομβάρδισαν οι Ρώσοι

Θέσεις των ανταρτών και όχι του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένης τουλάχιστον μίας ομάδας που είχε εκπαιδευτεί από την CIA, έπληξαν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που βομβάρδισαν την Τετάρτη περιοχές της Συρίας. Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν την οργή της Ουάσιγκτον και οδηγούν σε νέα, περισσότερο περίπλοκη φάση το συριακό δράμα.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα έδρασε "προληπτικά, εναντίον παραστρατιωτικών και τρομοκρατών, σε εδάφη που έχουν ήδη καταλάβει" αλλά αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως επίσης το Ριάντ, υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές επιθέσεις δεν έγιναν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αλλά εναντίον των αντιπάλων του Σύρου προέδρου Ασαντ. Οι αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τους New York Times, δήλωσαν ότι στο βασικό θέατρο των ρωσικών επιχειρήσεων, την περιοχή γύρω από την πόλη Χομς, δεν υπάρχουν δυνάμεις του ISIS.

"Η Ρωσία τα βάζει με όλους εκείνους που πολεμούν τον Ασαντ, μεταξύ των οποίων ομάδες οι οποίες υποστηρίζονται από της ΗΠΑ και πρέπει να αποτελέσουν μέρη μιας πολιτικής λύσης στη Συρία" δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας, Α. Κάρτερ. "Γι' αυτό τον λόγο η ρωσική προσπάθεια θα αποτύχει..."

Μιλώντας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Σαουδάραβας πρέσβης Αμπντάλα Αλ-Μουάλιμ δήλωσε ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δεν έχει παρουσία στις περιοχές που δέχθηκαν επίθεση και κάλεσε την Μόσχα να σταματήσει αμέσως τις επιχειρήσεις.

"Η αντιπροσωπεία της χώρας μου εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι ρωσικές δυνάμεις στη Χομς και τη Χάμα σήμερα, μέρη όπου οι δυνάμεις του ISIS δεν έχουν παρουσία. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν σε έναν αριθμό αθώων θυμάτων. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως και να μην επαναληφθει. Όσο για εκείνες τις χώρες που έχουν δηλώσει πρόσφατα ότι έχουν προσχωρήσει στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας του ISIS, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό την ίδια στιγμή που υποστηρίζουν την τρομοκρατία του συριακού καθεστώτος..."

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *