Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η Γαλλία παραχώρησε την κατασκευή της Διώρυγας του Παναμά στις ΗΠΑ (Σαν σήμερα 16/11)

1995οι αντιπροσωπείες της Βοσνίας και της Κροατίας στις συνομιλίες στο Ντέιτον του Οχάιο, συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επιστροφή 20.000 μουσουλμάνων προσφύγων, οπαδών του αυτονομιστή
Φίκρετ Άμπντιτς, στο Μπίχατς. Την ίδια μέρα, το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία απήγγειλε νέες κατηγορίες για γενοκτονία κατά των ηγετών των Σέρβων της Βοσνίας, Κάρατζιτς και Μλάντιτς, στην περίοδο που ακολούθησε την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα, τον περασμένο Ιούλιο.

1996στη Ρωσία, στην επαρχία του Νταγκεστάν, τουλάχιστον 32 ήταν νεκροί από έκρηξη σε πολυκατοικία όπου διέμεναν Ρώσοι αξιωματικοί, μετά από δολιοφθορά αγνώστων.

1967στην Κύπρο, 23 Τουρκοκύπριοι σκοτώθηκαν στις διακοινοτικές συγκρούσεις που ξέσπασαν στα χωριά Άγιος Θεόδωρος και Κοφινού της περιοχής της Λάρνακας.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 16/11
1941    Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Dan Penn (Wallace Daniel Pennington) γεννήθηκε στο Vernon του Alabama. Συνεργάστηκε στη συγγραφή τραγουδιών όπως τα "Dark End of the Street" (Aretha Franklin, Elvis Costello), "Do Right Woman, Do Right Man" (Aretha Franklin), "Like A Road Leading Home" (Albert King), "Don't Give  Up On Me" (Joe Cocker, Solomon Burke), κ.α.

1968    Οι The Jimi Hendrix Experience βρίσκονται στην κορυφή του US Billboard 200 με το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ τους με τον τίτλο "Electric Ladyland". Είχε κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου. Δημοφιλή τραγούδια του διπλού άλμπουμ: "Voodoo Chile", "All Along the Watchtower" (Bob Dylan), κ.α.

1985    Το τραγούδι "We Built This City" των Αμερικανών Starship βρίσκεται στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100. Είναι μέρος του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος "Knee Deep in the Hoopla", που είχε κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου.


Αθλητισμός 16/11
1892Tazio NuvalariΓεννιέται ο Ιταλός πιλότος αυτοκινήτων Τάσιο Νουβολάρι (Tazio Giorgio Nuvalari). Ξεκίνησε από οδηγός μοτοσικλέτας για να γίνει στη συνέχεια πιλότος αυτοκινήτων. Την περίοδο 1927-46 κέρδισε 42 γκραν πρι. Ανάμεσα τους το Ιταλικό, το Βελγικό και το Γαλλικό. Πέθανε ενώ κοιμόταν στις 11 Αυγούστου 1953, στα 61 χρόνια του.
1924mel pattonΓεννιέται στο Λος Άντζελες  ο Αμερικανός σπρίντερ Μελ Πάτον (Melvin Emery “Mel” Patton). Ολυμπιονίκης το 1948 στα 200μ 21.1) και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. (40.6), ενώ ήταν 5ος στα 100μ. Την περίοδο 1947-49 πέτυχε παγκόσμια ρεκόρ στις 100 γυάρδες (9.3) και 200μ σε ευθεία (20.2). Τα ατομικά του ρεκόρ ήταν 10.4 (100μ) και 20.7 (200μ). Στη συνέχεια έγινε επαγγελματίας, έτρεξε σε μερικούς «αγώνες» στην Αυστραλία και στη συνέχεια έγινε διευθυντής εταιρείας ηλεκτρικών ειδών.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *