Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

3ος Ημιμαραθώνιος Λουτρά Πόζαρ

Ο αθλητικός σύλλογος «Παύλος Μελάς» , μαζί με την Α.Ε. Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας και τοπικούς φορείς διοργανώνουν :


1) Αγώνα βουνού 10 χλμ. , δυναμικό βάδην 4 χλμ. και 1000μ. για παιδιά δημοτικού στο φαράγγι των λουτρών.

2) Αγώνες δρόμου 21 χλμ. και 5 χλμ. στα λουτρά Λουτρακίου Πόζαρ.

Η περιοχή που ανήκουν τα διάσημα Λουτρά Πόζαρ βρίσκεται στο Δήμο Αλμωπίας του Νομού Πέλλας 13χλμ. από την Αριδαία, 30χλμ. από την Έδεσσα και 110 χλμ. από την Θεσσαλονίκη . Το θαυμάσιας ομορφιάς τοπίο με τους καταρράκτες , τα σπήλαια, τα φαράγγια, τα μονοπάτια και τα ιαματικά νερά των 37ο C ,σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης .

Ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων :

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 μ.μ θα έχουν εκκίνηση ο αγώνας βουνού 10 χλμ. , το δυναμικό βάδην 4 χλμ. και τα 1000μ. για τα παιδιά. Εκκίνηση και τερματισμός στην εξωτερική πισίνα των λουτρών (αναψυκτήριο).

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ θα έχουν εκκίνηση οι αγώνες δρόμου 21 χλμ. και 5 χλμ. Εκκίνηση και τερματισμός στην είσοδο των λουτρών (Αλεξάνδρειο Υδροθεραπευτήριο) 



Δικαίωμα συμμετοχής:

Για την συμμετοχή στον αγώνα βουνού 10 χλμ. και στον αγώνα δρόμου 21 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 18Ο έτος της ηλικίας (γεννημένοι το 1997 και μεγαλύτεροι). Για τη συμμετοχή στο δυναμικό βάδην 4 χλμ. και στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 12Ο έτος της ηλικίας ( γεννημένοι το 2003 και μεγαλύτεροι). Ο αγώνας 1000 μέτρων θα είναι για παιδιά δημοτικού.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο : www.Runningnews.gr

Και για την Αριδαία στο κατάστημα Voras Action

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου Όσοι δηλώσουν συμμετοχή μετά από την παραπάνω ημερομηνία θα συμμετάσχουν χωρίς αριθμό και χρονομέτρηση και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα στα προαναφερόμενα.

Το κόστος συμμετοχής στα 10 χλμ. βουνού και στα 21 χλμ. δρόμου θα είναι 10 ευρώ . Στα 5 χλμ. δρόμου θα είναι 5 ευρώ.

Η συμμετοχή στα 4 χλμ. δυναμικού βάδην και των 1000 μέτρων για τα παιδιά είναι δωρεάν.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» της ΔΗΚΕΑ του Δήμου Αλμωπίας.

Παραλαβή αριθμών :

Οι δρομείς των 10 χλμ. βουνού θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου από τις 19.00 μ.μ. έως 21.00 μ.μ. και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου από 13.00 μ.μ. έως 14.30 μ.μ , από τη γραμματεία που θα λειτουργεί μέσα στο ξενοδοχείο των λουτρών, απέναντι από το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο.

Οι δρομείς των 21 χλμ. και των 5 χλμ. δρόμου θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου από τις 18.00 μ.μ. έως 20.00μ.μ. και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου από 9.30 π.μ. έως 10.30 π.μ. από τη γραμματεία που θα λειτουργεί μέσα ξενοδοχείο τον λουτρών , απέναντι από το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο.

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 μ.μ έως 21.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί πίτα πάρτι στο αναψυκτήριο της εξωτερικής πισίνας.

Έπαθλα και απονομές :

Στους συμμετέχοντες των 10 χλμ. βουνού και στα 21 χλμ. δρόμου θα δοθούν τεχνικά T-Shirt της διοργάνωσης.

Στους συμμετέχοντες των 5 χλμ. δρόμου και 4 χλμ. δυναμικού βάδην θα δοθούν T-Shirt της διοργάνωσης.

Μετάλλια θα υπάρχουν για όλους τους συμμετέχοντες.

Κύπελλα θα απονεμηθούν μετά το τέλος των αγώνων στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες κάθε αγώνα. Αναλυτικά στα 10 χλμ. και στα 21 χλμ. θα υπάρχουν κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ στον αγώνα 5 χλμ. θα υπάρχουν οι κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων. Στα 1000μ. θα βραβευτούν τα τρία πρώτα κορίτσια και τα τρία πρώτα αγόρια.

Υγειονομική κάλυψη:

Γιατρός θα υπάρχει στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού για οποιαδήποτε ανάγκη και οι εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Όχημα θα επιβιβάζει τους δρομείς που δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και θα τους μεταφέρει στον τερματισμό.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις.





Περιγραφή διαδρομών :

Ο αγώνας 10 χλμ. βουνού ξεκινάει από την εξωτερική πισινά των Λουτρών. Η διαδρομή ακολουθεί μια ανηφορική πορεία 2 χλμ. με μέτρια κλίση μέσα από μονοπάτι, συνεχίζει στο χωματόδρομο που πάει για το Μαύρο Δάσος και φτάνοντας στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό στρίβει αριστερά, ακολουθεί κυκλική πορεία και επιστρέφει στο χωματόδρομο, στο μονοπάτι που οδηγεί και πάλι πίσω στα Λουτρά. Μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος διπλά στα ζεστά ιαματικά νερά.

Τα 4 χλμ. δυναμικού βάδην θα γίνουν μέσα στο φαράγγι των Λουτρών, δίπλα στο ποτάμι και σε πανέμορφους καταρράκτες.Τα 1000 μετρά για τα παιδιά θα γίνουν στο φαράγγι των λουτρών.

Ο αγώνας των 21 χλμ. δρόμου διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου σε άσφαλτο και χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Ξεκινάει από τα λουτρά Πόζαρ που είναι σε 350 μετρά υψόμετρο και ακολουθεί τον δρόμο προς Αριδαία. Φτάνοντας στο χωριό Λουτράκι πάει αριστερά στο χωριό Λυκόστομο, από εκεί στο χωριό Πιπεριά και γυρίζει στα λουτρά Πόζαρ ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο Αριδαίας – Λουτρών.

Ο αγώνας των 5 χλμ. Δρόμου θα έχει αφετηρία την είσοδο των Λουτρών, ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο που φτάνει στο χωριό Λουτράκι και κάνοντας αναστροφή επιστρέφει στα Λουτρά. Είναι μια διαδρομή με
ελαφριά κατηφόρα στο πρώτο μισό και ελαφριά ανηφόρα στην επιστροφή.

Τροφοδοσία :

Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας κάθε 3 χιλιόμετρα περίπου με νερό, ισοτονικά, μπανάνες και ξηρούς καρπούς .

Επίσης θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με χυμούς μετά τον τερματισμό.

Εθελοντές

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν στους αγώνες να επικοινωνήσουν στο τηλ 6947070702

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλ. 6947070702 & 6989732945 Τύπος Παύλος, 6937338710 Δημπάρ η Βένη.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία της περιοχής θα προσφέρουν ειδικές τιμές για τα δίκλινα δωμάτια στους συμμετάσχοντες.

Η Saman Relax προσφέρει για τους αθλητές και τους συνόδους τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, -20% σε όλα τα προγράμματα μασάζ .

Τηλ. 2384091209 & 6999214092 www.relaxcenter.gr

Το Spa to spa massage θα προσφέρει υπηρεσίες για τους αθλητές και τους συνόδους τους.

Τηλ 694 633 4947 http://spatospa.gr/

Για όσους δρομείς έρθουν με το Κ.Τ.Ε.Λ. στην Αριδαία τις ημέρες των αγώνων θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο για τη μεταφορά τους στα Λουτρά.

Ελατε να τρέξετε, να περπατήσετε , να διασκεδάσετε, να αναζωογονηθείτε, να χαλαρώσετε και να χαρείτε την υπέροχη φύση των Λουτρών.

Oι βεβαιώσεις συμμετοχής και φωτογραφίες του αγώνα για όλους τους τερματίζοντες θα δημοσιευθούν στο run-pozar.blogspot.gr.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *