Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία: Το απόλυτο φιάσκο. Τινάχτηκε στον αέρα η διαδικασία εκλογής προέδρου

Το on line σύστημα δε λειτούργησε ποτέ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η ψηφοφορία. Τι αποφάσισε η ΚΕΦΕ, τι δήλωσαν οι υποψήφιοι. Να αναλάβει η Μαριέττα Γιαννάκου ζητά ο Μητσοτάκης, ευθύνες και στο Μεϊμαράκη αποδίδει ο Άδωνις



Στο απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε η σημερινή εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, καθώς το on line σύστημα δε λειτούργησε ποτέ, ενώ πλήθος ήταν τα προβλήματα και σε άλλα επίπεδα, με αποτέλεσμα η Κεντρικη Εφορευτική Επιτροπή να αποφασίσει ομόφωνα την αναβολή της διαδικασίας.


Στις δέκα το πρωί πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία στην ΚΕΦΕ για το εάν θα συνεχιστεί η διαδικασία ή εάν θα αναβληθεί και τελικά επιλέχθηκε η αναβολή καθώς θα ετίθετο θέμα αμφισβήτησης του αποτελέσματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη, είχε ζητήσει αναβολή λόγω των τεχνικών προβλημάτων στη διαδικασία.

Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου, διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό και η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

Αιχμές και κατά του κ.Μεϊμαράκη για το φιάσκο άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το Περιστέρι όπου επρόκειτο να ψηφίσει και τελικά έκανε δήλωση στις κάμερες την ώρα που η ΚΕΦΕ αποφάσιζε την αναβολή, λέγοντας: “Και η ΝΔ έχει πρόεδρο που έπρεπε να διασφαλίσει τη διαδικασία όπως ο Καραμανλής το 2009”.

Η κακή ημέρα είχε φανεί από το πρωί καθώς οι κάλπες που επρόκειτο να ανοίξουν στις επτά, δεν άνοιξαν ποτέ.

"Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 09.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση", έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Αδιανόητο να υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι Νεοδημοκράτες. Ζήτω άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης", ανάρτησε στο δικό του λογαριασμό στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Μην ξεκινήσετε να πηγαίνετε ακόμη. Μόλις έχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο", έγραψε επίσης στο twitter από το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επί της ουσίας η διαδικασία είναι στον αέρα, αφού η εταιρεία, όπως καταγγέλλεται, δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, ενώ απουσιάζουν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.

Σε ορισμένα εκλογικά σημεία έχει ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα, αλλά η νομική υπηρεσία του κόμματος τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Μένει να αποφασίσουν οι τέσσερις υποψήφιοι εάν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία χειρόγραφα, σε περίπτωση που η εταιρεία δεν βρει λύση.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ και των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για να επιλυθούν σωρεία προβλημάτων που μέχρι το παρά πέντε του ανοίγματος της κάλπης παρέμεναν άλυτα.

Οι φόβοι επανάληψης φαινομένων του 2009 όπου για κάμποσες ώρες είχε πέσει το online σύστημα ελέγχου της διαδικασίας είχε επανέλθει και δύσκολα έβρισκε κανείς στέλεχος της ΝΔ που να εβαζε το χέρι του στη φωτιά και να διαβεβαίνε ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτά παρέμεναν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα όπως η στελέχωση των νομαρχιακών εφορευτικών επιτροπών καθώς αναζητούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή αντικαταστάτες τοπικών στελεχών που είχαν εκφραστεί υπέρ κάποιου εκ των τεσσάρων υποψηφίων. Παράλληλα μεγάλος μπελάς παραμένει η τεχνική υποστήριξη της παρακολούθησης και του ελέγχου της ψηφοφορίας με τον online σύστημα προκειμένου να διαφυλαχθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν είχαν παραδοθεί και εγκατασταθεί όλα τα τερματικά και όχι μόνο.

Τα σύννεφα στη Συγγρού μαζεύτηκαν από νωρίς χτες το πρωί όταν εκτάκτως συγκλήθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Ωστόσο το μεσημέρι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της αναφερόταν ρητά ότι είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς η προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και δινόταν η αίσθηση όταν ήταν όλα έτοιμα για να ανοίξουν οι κάλπες το πρωί και να κυλήσει ομαλά ο πρώτος γύρος της εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ.

Ωστόσο αργά το απόγευμα με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Αλέκος Κόκκαλης μέλος της ΚΕΦΕ εξέφραζε την ανησυχία του ότι «λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία, ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες». Μάλιστα ο κ. Κόκκαλης κατέληγε ως εξής: «θέλω να καταστήσω σαφές ότι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εκλογής Αρχηγού της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της ΝΔ και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, η Γενική Δ/νση του Κόμματος, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής με την φιλότιμη προσπάθεια τους να κριθεί στο τέλος της αυριανής μέρας ως επαρκής ή όχι». 



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *