Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δέσποινα Καλδερεμτζή: Στον αέρα οι πανηγυρισμοί της Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας .... ο ''Βασιλιάς'' ήταν γυμνός

Τους ξύρισε η τέως Αντιδήμαρχος βαθιά μετά τους αεράτους πανηγυρισμούς και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις. Ούτε άδεια κατασκευής δεν είχε το έργο όταν ξεκίνησε στο δημοτικό σχολείο Μηλιάς μας δήλωσε η δημοτική σύμβουλος και συνεχίζει, χώρια που αφορούσε διαφορετικές εργασίες.

Συγκεκριμένα μας είπε ''Ήμουν αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων της προηγούμενης Δημοτικής αρχής του Δήμου Αλμωπίας όταν εντάξαμε στον προϋπολογισμό του Δήμου το έργο «επισκευή στέγης του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς». 

Όταν η αρμόδια υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας ξεκίνησε την σύνταξη, της μελέτης επισκευής, μου δήλωσε ότι με 10000 ευρώ δεν μπορεί να επισκευαστεί η στέγη. Απλά με το ποσό αυτό θα γίνουν κάποια μπαλώματα γι αυτόν τον λόγο κανένας υπάλληλος δεν θα υπογράψει τέτοια μελέτη.

Η μελέτη που συντάχθηκε, τελικά, επί δικής μας θητείας προϋπολογισμού 37.270,81 ευρώ αφορούσε την επισκευή ολόκληρης της στέγης. Αναλυτικότερα, περιείχε καθαίρεση όλων των παλαιών κεραμιδιών, καθαίρεση όλης της ξυλείας και αντικατάσταση με καινούρια κεραμίδια ,σανίδωμα στέγης στεγάνωση της στέγης με λεπτή ελαστομερή υδρατμοπερατή μεμβράνη σε όλη την σκεπή καθώς και ενίσχυση των ζευκτών. 

Ήρθε λοιπόν ,η σημερινή Δημοτική αρχή και αφαίρεσε το παραπάνω ποσό από τον προϋπολογισμό για να εξυπηρετήσει, όπως είπε, και άλλα Σχολεία της Αλμωπίας και συνέταξε, υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας, μια τεχνική μελέτη μπαλώματος της σκεπής σε ένα κτίριο που χτίστηκε το 1929. Είναι δυνατόν μετά από 86 ολόκληρα χρόνια να κάνουμε μπαλώματα σε ένα σχολειό για μικρά παιδιά; 

Ακούστηκαν πολλά και γράφτηκαν πολλά για το συγκεκριμένο έργο με αφορμή το δημοσίευμα του Δημάρχου, το οποίο δείχνει τουλάχιστον εμπάθεια και για το οποίο βέβαια μου ζήτησε προσωπικά συγνώμη κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/10/2015. 

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο σημερινός Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων καθώς και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλμωπίας, δήλωσαν ρητά και ξεκάθαρα ότι οι δύο τεχνικές μελέτες αφορούσαν τελείως διαφορετικά έργα. 

Προσωπικά ,αλλά και όλα τα μέλη της Παράταξής μου (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ) δηλώνουμε ότι θέλουμε να γίνει το συγκεκριμένο έργο και μάλιστα άμεσα. Οι εργασίες επισκευής, όπως μαθαίνουμε, έχουν ξεκινήσει παράνομα(χωρίς την σχετική άδεια), η στέγη του σχολείου έχει μείνει ανοιχτή με αποτέλεσμα, εάν μέσα στο Σαββατοκύριακο έχουμε κακοκαιρία, να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο εσωτερικό του Σχολείου . Την ανησυχία μου συμμερίζεται και ο Διευθυντής του Σχολείου καθώς όλοι οι υπολογιστές και τα αρχεία του Σχολείου είναι εκτεθειμένα τόσες μέρες. 

Ζητάμε, λοιπόν, να κλείσει γρήγορα η στέγη του Σχολείου και να ξεκινήσει η διαδικασία για αλλαγή ολόκληρης της στέγης.


Δέσποινα Καλδερεμτζή
Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Αλμωπίας 


meapopsi.gr | Εφημερίδα ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *