Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ:BAΦΥΡΑΣ - ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ 82-73

Την 3η νίκη στο πρωτάθλημα και την 2η απέναντι στον Πανεδεσσαϊκό πήρε ο Βαφύρας κάνοντας σημαντικό βήμα στη μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού.











Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος του. Το σκορ ήταν συνεχώς στον πόντο και το προβάδισμα άλλαξε αρκετές φορές χέρια. Χαρακτηριστικά είναι τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων:

1ο 10λεπτο: 18 – 16

2ο 10λεπτο: 40 – 40 (22 – 24)

3ο 10λεπτο: 56 – 54 (16 – 14)

4ο 10λεπτο: 82 – 73 (26 – 19).



Σε ερώτηση που κάναμε στον coach Σαραπτσή πριν τον αγώνα μας είπε πως αυτό που φοβόταν ήταν το πως θα εμφανίζονταν οι δύο ομάδες μετά την διακοπή των Χριστουγέννων, γνωρίζοντας πως πάντα αυτές οι διακοπές μπορεί να επιφυλάσσουν διάφορα περίεργα. Και οι δύο ομάδες όμως έδειξαν χαρακτήρα και το παιχνίδι που παρακολούθησαν οι πολλοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα απόλαυσαν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για 40 αγωνιστικά λεπτά.

Στο παιχνίδι όμως αυτό η νίκη δεν ήταν το μόνο ευχάριστο. Χθες είχαμε δύο επιστροφές παικτών στην αγωνιστική δράση. Η πρώτη είναι αυτή του Σάκη Γαζέτη που μετά τον αγώνα με τον Βατανιακό την πέμπτη αγωνιστική απείχε από τις δραστηριότητες της ομάδας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Και η δεύτερη επιστροφή ήταν αυτή του Βασίλη Τσερνισώφ που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την εγχείρηση χιαστών που έκανε αρχές Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε πως το διάστημα που μεσολάβησε ο Βασίλης εκτελούσε χρέη βοηθού δίπλα στον coach Σαραπτσή, ενώ παράλληλα οι δύο άντρες είναι και οιπροπονητές των ταλέντων των ακαδημιών του Βαφύρα μας. Η είσοδός του στο παρκέ χειροκροτήθηκε από όλους στο κλειστό ως ανταμοιβή για τα όσα προσφέρει από οποιοδήποτε πόστο στην ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια.

Μάλιστα μετά το τέλος του παιχνιδιού τον ρωτήσαμε για τον αγώνα και μας είπε: “Η καινούργια χρονιά για την ομάδα, μας βρήκε με θετικό αποτέλεσμα και αυτό είναι ένα από τα ευχάριστα διότι πιστεύω από δω και στο εξής η ψυχολογία όλων των παικτών μόνο θα ανεβαίνει. Σίγουρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην πορεία πολλούς και δύσκολους αντιπάλους όπως ο ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ που είναι και η επόμενη αγωνιστική, αλλά πέρα από τα αποτελέσματα πιστεύω ότι αρχίζουμε να βγάζουμε κάλο και σωστό μπάσκετ, κάτι που είναι η βάση για τα θετικά αποτελέσματα που με τέτοιον ρυθμό απλά θα είναι θέμα χρόνου για να έρθουν. Επίσηςμε την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο ευτυχία και προπάντων υγεία για την καινούργια χρονιά.

Πως νιώθεις που επέστρεψες και έπαιξες ξανά για την ομάδα;

Νιώθω μεγάλη τιμή που ο Coach Σαραπτσής με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να μείνω στο πλευρό του ως assistant, μου έδωσε τον χρόνο να αποθεραπευτώ, να επανέλθω, και να συμβάλω και εγώ με τον τρόπο μου ξανά στην πορεία της ομάδας και στην σημερινή νίκη. Ανυπομονώ να επανέλθω 100% ώστε να προσφέρω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου , γιατί όπως γνωρίζετε μετά από ένα τέτοιο τραυματισμό όπως ο δικός μου τα πρώτα πατήματα στο παρκέ είναι γεμάτα με αμφιβολία και με φόβο ακόμα. Είναι επίσης τιμή μου να βρίσκομαι σε ένα τόσο υγειή σύλλογο και να δουλεύω και να προσφέρω για αυτόν. Το θεωρώ εμπειρία ζωής».

Στον αγώνα είχαμε και συνάντηση παλαιών γνωστών καθώς ο Λάζαρος Πέτκος της ομάδας της Έδεσσας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Γαζέτη, τον Παπαδόπουλο, τον Τσερνισώφ αλλά και τον coach Σαραπτσή με τους οποίους είχε συνυπάρξει στην ομάδα του Πιερικού Αρχελάου τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Τα νούμερα του αγώνα:
ΒΑΦΥΡΑΣΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
Σουτ 2π: 21 / 3317 / 32
Σουτ 3π:7 / 248 / 28
Βολές:19 / 3015 / 21
Αμ. Ριμπ:3117
Επ. Ριμπ:67
Τάπες:3
Κλέψιμ:63
Λάθη:1314
Assists:1313


ΒΑΦΥΡΑΣ: (Σαραπτσής) ΖΑΜΑΝΗΣ, ΚΑΛΑΪΤΣΙΔΗΣ 2, ΚΑΡΑΜΠΑΤΑΚΗΣ 1, ΜΑΝΤΖΟΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 4, ΓΑΖΕΤΗΣ 8 (1), ΖΗΣΚΑΣ, ΤΣΕΡΝΙΣΩΦ 6, ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ 24, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 33 (6), ΑΝΔΡΙΑΣ 4, ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ.

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: (Αναστασιάδης) ΜΠΑΚΥΡΤΖΗΣ 4, ΣΙΒΕΝΑΣ 4, ΤΑΚΑΤΖΟΓΛΟΥ 24 (4), ΚΑΡΑΪΣΑΡΙΔΗΣ, ΜΠΟΥΣΜΠΑΣ 2, ΤΣΑΝΗΣ 15 (2), ΤΟΤΛΗΣ 2, ΠΕΤΚΟΣ 22 (2), ΜΑΡΚΟΥ.






                                                                                                                       πηγή:basketball.vafiras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *