Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ο Δήμαρχος και ο «πρώην» μας φόρτωσαν 10 χρόνια να πληρώνουμε το χρέος των «Καταρρακτών»

Ανοιχτή επιστολή


Κύριε «πρώην»
Τέσσερα χρόνια ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοί του σε βρίζανε και σε κατηγορούσανε. Μόλις τολμούσες ν’ ανοίξεις το στόμα σου, αμέσως με ιταμότητα είχαν έτοιμη την ρετσινιά και σε αποστομώνανε: «Εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να ομιλήσεις, καταχρέωσες το Δήμο, μας άφησες χρέη». Σε ρίξανε τόνο λάσπη συκοφαντίας και δυσφήμησης. Κι ενώ στην ιστορική συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου, εσύ γνώριζες το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα του Δήμου (περίπου ισόποσο με αυτό που σε κατηγορούν) από την επιχείρηση «Καταρράκτες» και από τα απλήρωτα τηλέφωνα στον ΟΤΕ, δεν άνοιξες το στόμα σου ν’ αποκαλύψεις, να ξεσκεπάσεις και να φανερώσεις στον κόσμο αυτά που συμβαίνουν. Αλλά έκρυψες το χρέος σαν μυστικό έστω κι αν έκανες νομική παράβαση. Γιατί κι εσύ και οι άλλοι είχατε στο μυαλό σας την προσχεδιασμένη στρατηγική, την πολιτική ατιμία. Συμμαχήσατε και συνεργαστήκατε με το δήμαρχο και την ομάδα του, υπογράψατε βιαστικά, γρήγορα κι ομόφωνα το κλείσιμο της επιχείρησης «Καταρράκτες». Κι όλα αυτά με πρώτο και μοναδικό σκοπό να σώσετε από τη Δικαιοσύνη τους τέσσερις προέδρους. Καλά λέει ο λαός μας «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Ούτε να απολογηθούν για το χρέος που δημιούργησαν, τους αφήσατε ανεξέλεγκτους κι ατιμώρητους. Μάλιστα τους επιβραβεύσατε κιόλας πανηγυρικά σαν λευκές περιστερές. Στη συνέχεια πέσατε και σ’ άλλο ολίσθημα, χειρότερο και πιο σκληρό, δεχτήκατε πρόθυμα το χρέος των Καταρρακτών να πληρώσουν οι δημότες της Έδεσσας. Μαζί με τον σημερινό δήμαρχο φορτώσατε στις αδύνατες πλάτες των Εδεσσαίων δημοτών δέκα χρόνια να πληρώνουν το χρέος των «Καταρρακτών». Γιατί τέτοια εκδικητική μανία, αχαριστία κι αγνωμοσύνη στο λαό που σε ψήφιζε;


Είναι ώρα να αναλογιστείτε με συλλογισμό και λογισμό. Γιατί αλλάξατε στάση; Για ποιο λόγο συμφωνήσατε και παραδοθήκατε αμαχητί; Ποια μυστική συμφωνία υπογράψατε; Ποιος δεσμός έδεσε τις αντίθετες θέσεις σας, αρμονικά κι αδελφικά, μόνο και μόνο να σώσετε τους τέσσερις προέδρους της επιχείρηση; Αυτά τα αθεράπευτα ατοπήματα, τα ασύγκριτα και μεγάλα λάθη και τα βασανιστικά ερωτήματα θα σε κυνηγούν μια ζωή. Κρίμα που πέρασες κι από την κολυμβήθρα των σοσιαλιστικών αρχών και ιδεωδών! Ποτέ σου δεν βίωσες τον ύψιστο προορισμό τους! Τέλος πώς να κλείσουμε τις ζημιές, πώς στα αποκαΐδια να κτίσουμε την ελπίδα; Μ’ αυτήν την προδοσία δεν σώζεσαι, θα σε καταδικάσει ο λαός. Γι’ αυτό πάρε την απόφαση, είναι ώρα να αποχαιρετήσεις την πολιτική. Πριν τρανέψεις ολοκληρωτικά την καταστροφή. Πριν ξεπέσεις κι άλλο!


Με τιμή
Νίκος Καραμανάβης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *