Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Παρέμβαση Γιάννη Σηφάκη για την αξιοποίηση του κτιρίου της "λεγόμενης" Κλειστής Αγοράς Αριδαίας

Προς

Δήμαρχο Αλμωπίας, Κο Δημήτριο Μπίνο

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Κο Συμεών Σωτηριάδη

Κε Δήμαρχε,

Κε Πρόεδρε,

Παρακολουθώ, εδώ και πολύ καιρό, την πρόταση που επανειλημμένα έχει υποβληθεί στην Δήμο Αλμωπίας από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας (με πρώτη αίτηση το 2012) για την αξιοποίηση του κτιρίου της κλειστής αγοράς και την μετατροπή του σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ώστε ο χώρος αυτός: 
 
- να αξιοποιείται τα πρωινά από τα γειτονικά σχολεία ως χώρος εκδηλώσεων και γυμναστικής (καθώς καμία από αυτές τις σχολικές μονάδες δεν διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αυτό αφορά 800 μαθητές/τριες),

- μετά τη σχολική λειτουργία, ο χώρος να χρησιμοποιείται από τον Όμιλο Αντισφαίρισης για τις ανάγκες προπονήσεων και διοργανώσεων

- και επίσης να διατίθεται σε φορείς και συλλόγους της περιοχής για εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες κτλ.

Από την ενημέρωση που είχα, το αίτημα για την αξιοποίηση του χώρου προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσφατα εγκρίθηκε ομόφωνα (και μάλιστα για δεύτερη φορά) και από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, έχοντας στο προηγούμενο διάστημα εξασφαλίσει τη θετική γνώμη :

Του Εμπορικού Συλλόγου Αλμωπίας

Του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Αλμωπίας

Του Συλλόγου Διδασκόντων του ΓΕΛ Αριδαίας

Του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας

Του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Αριδαίας

Του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας

Την έγκριση του Πολεοδομικού Γραφείου,

Με δεδομένη την επί δεκαετίες μη ολοκλήρωση και λειτουργία αυτού του χώρου με χρήση κλειστής αγοράς και το γεγονός ότι με την υποβληθείσα πρόταση αξιοποίησης ο χώρος αυτός θα μεταβληθεί σε χώρο χρήσιμο και ωφέλιμο για τους συμπολίτες μας ( και ειδικά την μαθητική και την αθλούμενη νεολαία) θεωρώ απαραίτητη την χωρίς κωλυσιεργία και σπατάλη επιπλέον χρόνου συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και την λήψη θετικής απόφασης.

Να μην χαθεί μια πολύ καλή ευκαιρία για την αξιοποίηση του χώρου της κλειστής αγοράς (με την απογοήτευση του αιτούντος συλλόγου λόγω των πολλαπλών καθυστερήσεων στην λήψη απόφασης). Να μην συνεχιστεί στο θέμα αυτό η κακή (ομολογουμένως) παράδοση στην Αλμωπία (από το παρελθόν) κωλυσιεργίας συζήτησης και λήψης απόφασης σε κρίσιμα θέματα ( π.χ. Διοικητήριο κ.α.) από τα εκάστοτε δημοτικά συμβούλια.

Με μόνο κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας

Ιωάννης Σηφάκης

Βουλευτής Πέλλας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *