Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Πρωτοβουλίες Δημάρχου Αλμωπίας για τα αδέσποτα

Σημαντικές πρωτοβουλίες για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται τόσο στην πόλη της Αριδαίας, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες. 
 
Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική Αρχή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα, διαθέτοντας για πρώτη φορά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που αφορά σε στειρώσεις (ώστε να μην αναπαράγονται), σίτιση (για να μην είναι επιθετικά), τσιπάρισμα (με στόχο να γίνει μία καρτελογράφηση). 
 
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση: «Εντείνονται συνεχώς οι προσπάθειες για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα και από την πρώτη στιγμή δεν το κρύψαμε κάτω από το χαλί, αντίθετα το αναδείξαμε με δράσεις ουσίας. Γι’ αυτό το λόγο, αναλαμβάνω προσωπικά να συγκαλέσω μέσα στην επόμενη εβδομάδα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να βρεθεί μία λύση άμεσα. Ήδη, η Δημοτική Αρχή έχει δημιουργήσει ένα πλάνο δράσεις, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα. Γινόμαστε συχνά μάρτυρες, κυρίως στο κέντρο της Αριδαίας αδέσποτων ζώων που επιτίθενται σε συμπολίτες μας, ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά που εμπλέκονται ακόμα και μικρά παιδιά. Αυτή την εικόνα οφείλουμε να την αλλάξουμε. 
 
Αγαπάμε τα ζώα, όμως αγαπάμε και τους ανθρώπους τους οποίους οφείλουμε να προστατέψουμε! Σε αυτό το σημείο όμως θα είναι καλό να αναλογιστούμε όλοι μας τις ευθύνες μας ως πολίτες αυτού του τόπου. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων από ανεύθυνους ιδιοκτήτες και στη συνέχεια να διαμαρτυρόμαστε. Θα πρέπει τέτοιες πρακτικές να απομονώνονται και να καταγγέλλονται, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να εξαλείψει το πρόβλημα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *