Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η μαγεία του βουνού - της Δέσποινας Τσουλφαΐδου


Η μαγεία του βουνού - της Δέσποινας Τσουλφαΐδου για το ialmopia.gr 


Κάθε βουνό έχει τα δικά του μυστικά μονοπάτια και αποτελεί μια πρόκληση για τους λάτρεις της ορειβασίας.
Για να καταφέρει κάποιος να φτάσει σε μια κορυφή χρειάζεται να διαθέτει υπομονή,θέληση,αποφασιστικότητα,αντοχή,καλή φυσική κατάσταση και μεγάλη ενεργητικότητα.

Η δυσκολία που παρουσιάζει κάθε διαδρομή του,είναι που δίνει το ερέθισμα για να ξεπεράσει ο ορειβάτης τον εαυτό του,να γίνει ένα με τα στοιχεία της φύσης και να παραμείνει προσηλωμένος στον στόχο του.Να καταφέρει δηλαδή βήμα-βήμα την φορά,να φτάσει στο σημείο που έχει οριοθετήσει για να κατακτήσει.

Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από κάθε πάτημα είναι που εντείνει το αίσθημα της επιθυμίας για συναπάντημα με την εκάστοτε κορυφή.Και καθώς οι παλμοί ανεβαίνουν όσο αυξάνεται το υψόμετρο,τόσο πιο δυνατός και ζωντανός νιώθει κανείς.Μπορεί να είναι μοναχική η διαδρομή,αλλά αυτή είναι και η γοητεία της.Η πεποίθηση ότι λίγοι μπορούν να βαδίσουν σε τέτοια μονοπάτια,ότι ελάχιστοι μπορούν ν'αναρριχηθούν στις πιο βαθιές χαράδρες,είναι που δίνει την ώθηση.

Κάθε δέντρο μοιάζει και με μια ασκητική,ανθρώπινη φιγούρα,που τόσα πολλά έχει να διδάξει με μια απλή παρατήρησή του και μόνο.Τα πολυποίκιλα μανιτάρια που προεξέχουν από την γη σαν μετενσαρκωμένες ψυχές,που το σώμα τους κείτεται στο οργανικό χώμα και στέλνουν ταπεινά τα κωδικοποιημένα μηνύματά τους στην καθάρια ατμόσφαιρα.Τα πανέμορφα ελάφια με την αγαλμάτινη μορφή και το καμαρωτό βάδισμα,γίνονται πομποί και χαρίζουν μ'ένα μόνο βλέμμα τους την καλύτερη έμπνευση στους καλλιτεχνικούς δέκτες.Κι όταν η λευκή άχνη πασπαλίσει τρυφερά κάθε πλαγιά και νυφοστολίσει και την πιο μικρή πετρούλα,φέρνει σε απόλυτη αρμονία το σώμα,μεταδίδοντας τον ήχο του χιονιού από τα κάτω ακρα ως το κεφάλι,σαν σιγοψυθίρισμα όλης της πλάσης.

 

Όλα υπάρχουν σαν ένας εξαίσιος πίνακας στα χέρια του πιο δεξιοτέχνη ζωγράφου,του πιο ρομαντικού λογοτέχνη,της πιο στοχαστικής ψυχής.
Η ηχώ που αντιλαλούν τα όρη είναι καταφύγιο για της επίμονες κι υπομονετικές υπάρξεις,αυτές που αποστρέφονται την οχλαβοή,την χαλαρότητα και την κενή ματαιόητα του βίου.
Είναι απλά,σημείο αναφοράς για τους αναβάτες της ζωής,τους ορειβάτες του ονείρου!

   

ialmopia.gr 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *