Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Δράσεις του Δήμου Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία [ΕΙΚΟΝΕΣ]

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ:

Παρακολούθησα μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Βορεινού - Πευκωτού - Νεοχωρίου, την παρουσίαση που πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης στον χώρο του Ειδικού Σχολείου Αριδαίας και του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Μία παρουσίαση που μας συγκίνησε και ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλων αυτών των συνανθρώπων μας που είναι οι καθημερινοί ήρωες της ζωής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν κι άλλες παράλληλες δράσεις, όπου οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βορεινού - Πευκωτού - Νεοχωρίου συνεργάστηκαν με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης και συμμετείχαν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τη Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική, την Ανθοκομία - Κηπουρική και τα Καλλιτεχνικά, υλοποιώντας έτσι την συνεκπαίδευση των μαθητών Ειδικής Αγωγής και Γενικής Εκπαίδευσης.

Στόχος των δράσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗΚΕΑ, είναι η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, η ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καλλιέργεια σεβασμού στη διαφορετικότητα και τέλος η ανάπτυξη δεξιοτήτων ενσυναίσθησης στους μαθητές αμφότερων των σχολικών πλαισίων.

Προσωπικά και ως Δήμαρχος, συνεχάρην τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης, καθώς επιτελούν ένα σπουδαίο έργο και στηρίζουν όλα αυτά τα παιδιά μας που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το έργο.

Φέτος λειτούργησε στην πόλη μας και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης που αφορά τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες για τα παιδιά μας και παράλληλα διευκολύνει τις οικογένειες οι οποίες δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν στη διαδικασία της μετακίνησης σε γειτονικές πόλεις.
















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *