Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

IALMOPIA LIVE: Στην ημερίδα λήξης του διασυνοριακού έργου "Bee-conomy" Δήμων Αλμωπίας - Negotino [ΒΙΝΤΕΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ]

Βρεθήκαμε στην ημερίδα λήξης του διασυνοριακού έργου "Bee-conomy" το απόγευμα της Δευτέρας (5/12) στο Λουτράκι Αλμωπίας.



Συγχαρητήρια στο Δήμο Αλμωπίας και στον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος κ. Τσίμα Νίκο.


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα με το ακρωνύμιο "Bee-conomy". Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Νεγκότινο να συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της μελισσοκομίας στη διασυνοριακή περιοχή μέσω διαφορετικών δράσεων υπό μια ενιαία στρατηγική.


Με λίγα λόγια οι κύριοι άξονες του προγράμματος είναι τρεις:


-η ανάπτυξη μέσω μελετών και ερευνών,

-η εκπαίδευση ως μέσο εξέλιξης των επαγγελματιών μελισσοκόμων και μέσο κατάρτισης ερασιτεχνών που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία και

-η κατάλληλη προβολή ως ένας τρόπος να συστηθούν τα μελισσοκομικά προϊόντα σε ένα ευρύ κοινό



Το Bee-conomy είναι ένα πρόγραμμα που βελτιώνει την παραγωγικότητα του κλάδου της μελισσοκομίας πολυδιάστατα. Μέσω της εκπαίδευσης και των δράσεων, οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι και νεοεισερχόμενοι του κλάδου, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέες πρακτικές και μεθόδους εξελίσσοντας τις ικανότητές τους. Επιπλέον, μέσω της δικτύωσης, δημιουργούν επαφές που μπορούν να μετατραπούν σε επαγγελματικές ευκαιρίες, ενώ ταυτόχρονα ο διασυνοριακός χαρακτήρας του έργου μπορεί να λειτουργήσει ως αποτελεσματικός σύνδεσμος με το εξωτερικό.


Η σωστή προώθηση και προβολή των προϊόντων είναι μεγάλης σημασίας, ιδιαίτερα στο σημερινό ανταγωνιστικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Το Bee-conomy συντελεί σε αυτό το στόχο με την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου μελισσοκομικών προϊόντων, την προετοιμασία των παραγωγών για συμμετοχή σε διεθνή κλαδική έκθεση όπου καλούνται οι ίδιοι να αναδείξουν τα προϊόντα τους, αλλά και την εκπαίδευσή τους στη χρήση σύγχρονων επικοινωνιακών εργαλείων.

Τα μελισσοκομικά προϊόντα της περιοχής είναι εξαιρετικής ποιότητας και μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Το γνωρίζουν όλοι αυτό; Ας τα προβάλλουμε σωστά!



Δείτε ένα μικρό βίντεο από την ημερίδα λήξης του έργου μέσα από την κάμερα του ialmopia:









Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:




































ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *