Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΟΑΕΔ: Και πάλι η ανανέωση της κάρτας ανεργίας στα ΚΠΑ λόγω ΚΕΑ

Η ταλαιπωρία που επικρατεί στα ΚΕΠ της χώρας λόγω Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ανάγκασε τον ΟΑΕΔ να προσφέρει και τα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) στους ανέργους για να ανανεώσουν το δελτίο τους. 


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η διοίκηση του Οργανισμού, από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ θα μπορούν να προσέρχονται και στις Υπηρεσίες ΚΠΑ2 για την ανανέωση των δελτίων ανεργίας τους. Αυτό σημαίνει ότι παρέχεται και άλλη μία επιλογή στους ανέργους για ανανέωση της κάρτας ανεργίας τους, εκτός από την ηλεκτρονική διαδικασία μέσω κλειδάριθμου, ή την επίσκεψη σε κάποιο ΚΕΠ, όπως ίσχυε έως τώρα. Αξίζει να επισημανθεί ότι, μόλις πριν από ένα έτος, ο ΟΑΕΔ είχε αποφασίσει να εξαιρέσει τα ΚΠΑ2 από αυτήν ακριβώς τη διαδικασία, θέλοντας να περιορίσει το φόρτο εργασίας στα «γκισέ» των καταστημάτων του. Τώρα, αποφασίζει το ακριβώς αντίθετο, θέλοντας να διευκολύνει τα ΚΕΠ μετά το τεράστιο πρόβλημα προσέλευσης κοινού, που αντιμετωπίζουν, λόγω ΚΕΑ. Είναι προφανές ότι οι άνεργοι για κάποιο χρονικό διάστημα θα έχουν μία επιπλέον επιλογή, η οποία όμως μάλλον θα αυξήσει την γκρίνια και την ταλαιπωρία στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ. 

Υπενθυμίζεται ότι είναι αρκετά τα κρούσματα επεισοδίων που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο μήνα σε διάφορα ΚΠΑ2 από αγανακτισμένους ανέργους, επειδή και το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη μαζική υποβολή αιτήσεων που προκύπτει κατά καιρούς. Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού μας θα μπορούν να προσέρχονται και στις Υπηρεσίες ΚΠΑ2 για την ανανέωση των δελτίων ανεργίας τους. 



www.dikaiologitika.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *