Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας στην Αριδαία

«Έκθεση πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε στο Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Μαΐου

Η έκθεση οργανώθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας.ekthesipeiramatwnaridaia2Χαρακτηριστικό της έκθεσης ήταν η άρτια οργάνωση, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, επιδείκνυαν πρωτότυπα πειράματα, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα αλλά και τη μαγεία και την ομορφιά των φυσικών επιστημών. Παράλληλα εξέθεταν τις τεχνολογικές τους κατασκευές που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Τεχνολογίας στο σχολείο τους με θεματικό περιεχόμενο ένα κουτί.

Πλήθος επισκεπτών πέρασε και απόλαυσε την Έκθεση που ήταν κυρίως μαθητές και μαθήτριες από τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. της Αριδαίας.ekthesipeiramatwnaridaia3Η ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο περιελάμβανε αρχικά την ενημέρωση για τα εκθέματα και μετά τη διαδραστική παρακολούθηση των πειραμάτων.

Χαρά, ζωντάνια, ενθουσιασμός και πολύ φιλόξενο κλίμα επικρατούσαν κατά το διήμερο που διήρκεσε η εκδήλωση. Ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης επετεύχθη σε υπερθετικό βαθμό αφού προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες και τη συσχέτιση αυτών με την καθημερινότητά τους. Επίσης οι μαθητές του Δημοτικού είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις εργασίες των μαθητών του Γυμνασίου και να ενημερωθούν για την μετάβασή τους στο Γυμνάσιο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας Κωνσταντίνος Κούγκας και η Σχολική Σύμβουλος Αντωνία Παπαδάκη.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ελένη Κωστίδου και τη Διευθύντρια Ασημούλα Μπέη για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το έργο που πραγματοποιείται μέσα στο σχολείο διαχέοντάς το στην ευρύτερη κοινωνία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *