Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Υπολογίστε πόσο νερό πρέπει να πίνετε μέσα στη μέρα - Με μια απλή πράξη

Κάποιοι λένε ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό, άλλοι πως χρειάζονται σίγουρα δύο λίτρα και άλλοι κάτι παραπάνω ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Το 8-10 ποτήρια ή τα δύο λίτρα είναι μύθος, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες οι οποίοι εξαρτώνται από παράγοντες, όπως το ύψος, το βάρος, τα προβλήματα υγείας κ.α.. Είναι λογικό, λοιπόν, ένας άνθρωπος 45 κιλά να μην πίνει την ίδια ποσότητα νερού με ένα που είναι 86.

Ενας πολύ εύκολος τρόπος να υπολογίσετε πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα είναι να διαιρέσετε το βάρος σας με τον αριθμό 30. Αν για παράδειγμα, είστε 60 κιλά, πρέπει να πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα, ενώ αν είστε 80 κιλά, πρέπει να πίνετε 2,6 λίτρα, την ημέρα.

Το νερό είναι άκρως σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και μην ξεχνάτε πως τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες του οργανισμού για ενυδάτωση αυξάνονται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *