Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Ομιχλώδης Σκακιέρα - Αφιέρωμα με κολλάζ και συνοπτική ποίηση του Ευάγγελου Τσαβδάρη

Πέρα από την ανυπέρβλητη ποιότητα της ποίησής του, ο βραβευμένος ποιητής Ευάγγελος Τσαβδάρης είναι επίσης κι ένας εξαιρετικός εκφραστής της τέχνης του κολλάζ.

Η φαντασία του στη δημιουργία εικόνων και συνειρμών καλπάζει, ενώ πάντα τα κολλάζ του ''ντύνονται'' με τους εξαιρετικούς του στίχους ή τα σοφά γνωμικά του.

Ας απολάυσουμε τις τελευταίες του δημιουργίες...Ο ασφαλέστερος τρόπος για την κατασκευή εντυπώσεων, πέρα από την κλασική προπαγάνδα και τους αστικούς μύθους, είναι να δημιουργείς δημόσια ερωτήματα, που ήδη γνωρίζεις τις απαντήσεις τους...

Τα όρια του κόσμου μιας γυναίκας, ξεκινώντας από τα ηχοχρώματα της φωνής της, συνεχίζοντας στα παλλόμενα ιριδίσματα του κορμιού της.. 
Και στο τέλος του ταξιδιού, εξερευνώντας την ανεξερεύνητη, ακατανόητη ψυχή της...

Όσες φόρες κι αν σκέφτηκα να μην ξαναγράψω, δεν τα κατάφερα, μονό σταμάτησα, λες και ήθελα να πάρω μιαν ανάσα για να συνεχίσω, και συνέχισα τις στιγμές, που η ζωή, το μυαλό, η περίσταση, ακόμα και το ίδιο το μέλλον με είχαν ήδη θαμμένο... Αυτοί που σε κολακεύουν, σε λίγο, θα είναι τόσο μακριά σου, που δεν θα ακούς ούτε τον ψίθυρο της φωνής τους.. 
Όποτε κλείσε τα αυτιά σου στην κολακεία τους...

Θέλω να πεθανω βγάζοντας όλες τις σειρήνες από το κορμί της...


Δυο, τρία λόγια σαν σταλαγματιές μιας παλιάς βροχής, και κάποτε, κάποτε ένας χείμαρρος από λόγια ανούσια, αμηχανίας περνούν και γδέρνουν τις πληγές, ξέρουν πως καμία από εκείνες που αγάπησα δεν με άφησε η μοναξιά μου να ξεχάσω...
Τσαβδάρης Ευάγγελος


ialmopia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *