Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Πινόβου διαδρομές στο Αετοχώρι Αλμωπίας

ΠΙΝΟΒΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, 29 ΚΑΙ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, ΣΤΟ ΑΕΤΟΧΩΡΙ

Ο καιρός σύμμαχος, οι βραδιές δροσερές και η πλατεία γεμάτη από φίλους, γνωστούς και "αγνώστους", μα όλοι μια παρέα στη διασκέδαση και το κέφι. Λιγοστές οι λέξεις για ευχαριστίες σε όσους ταξίδεψαν μέχρι το Αετοχώρι. Για εμάς, όσοι παραβρέθηκαν και παραβρίσκονται όλα αυτά τα χρόνια, είναι και η ψυχή και η δύναμη του συλλόγου….

Συγκινητική η βοήθεια προς τον σύλλογο του Αλέκου Λαζαρίδη (γύρο-γύρο όλοι), των Νεοχωριτών Βύρωνα Τουμανίδη, Θεόδωρου Χαμπίδη και Δημήτρη Καραγιαννίδη και βέβαια του Αβραάμ Τσορακίδη (Μπούλης) από τη Νότια, του Γιάννη Ουργατζόγλου (Θηριόπετρα) αλλα΄ και όλων των άλλων που με τον ένα ή τον άλλα τρόπο βοήθησαν στην επιτυχία του διημέρου.

Την πρώτη μέρα του διημέρου (29 Ιουλίου) παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λαζαρίδης Φώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ζέρζης Πέτρος και ο Δήμαρχος Αριδαίας Δημήτρης Μπίνος. Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος, ως απότοκο της συνεργασίας με το σύλλογο, επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα να αποκτήσει, το κτήριο του δημοτικού σχολείου, τη χρήση φιλοξενίας, διημέρευσης και διανυκτέρευσης ορειβατών και ορειβατικών συλλόγων με την αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καθώς και την παραχώρηση χρήσης του στο σύλλογο για 20 χρόνια για τους παραπάνω λόγους.

Τη δεύτερη μέρα (30 Ιουλίου) παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λαζαρίδης Φώτης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη. Η βουλευτής, κατά το χαιρετισμό της και στα πλαίσια της συνεργασίας με το σύλλογο, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αποκατάστασης της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου, που είναι χαρακτηρισμένη ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι μελέτες αποκατάστασης έχουν ολοκληρωθεί και ήδη βρίσκονται προς έγκριση από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο). Αναφέρθηκε στις προσπάθειες χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα interreg με φορέα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας. Αναφέρθηκε, επίσης, στη δεδομένη επιστροφή των κανονιών του Πινόβου, με πανομοιότυπα και καλύτερης ποιότητας και της τοποθέτησής τους στην πλατεία του χωριού αποκαθιστώντας έτσι ένα «χαμένο» παζλ της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της Αλμωπίας.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά και τα ΜΜΕ, που συμβάλανε στην επιτυχία του διημέρου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *