Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για την εκκίνηση της χρηματοδότησης των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών

Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για την εκκίνηση της χρηματοδότησης των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών με 10 εκ ευρώ που ανακοινώθηκε στην συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και του Περιφερειάρχη Κ.Μ. Απόστολου Τζιτζικώστα :

« Η χρηματοδότηση των 10 εκ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις των οδικών παρακάμψεων από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποτελεί θετικό βήμα και συμβολική αναγνώριση της ύψιστης προτεραιότητας του σημαντικού αυτού έργου για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης στην οποία καταδίκασε την Πέλλα η μη ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη των κυβερνήσεων για πολλές δεκαετίες με την παντελή απουσία της Πέλλας από όλες τις εθνικές στρατηγικές.

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να άρει και θα άρει αποφασιστικά αυτές τις αδικίες που άρχισαν με την «κλοπή» της Εγνατίας, την απουσία και κάθετης προς την Εγνατία και την απουσία σιδηροδρόμου μέσω Γιαννιτσών.

Απαιτείται η γενναία χρηματοδότηση του έργου των παρακάμψεων με συνδυασμό χρηματοδοτήσεων από την κυβέρνηση (μέσω ΕΣΠΑ ή και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων) αλλά και από τις εκπτώσεις των οδικών έργων της Περιφέρειας αφού πλέον το έργο , μετά την αρχική του χρηματοδότηση των 10 εκ. ευρώ, θα θεωρείται συνεχιζόμενο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 200 εκ. ευρώ.

Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση.

Η συστράτευση όλων, βουλευτών, περιφέρειας, δημάρχων και φορέων της Πέλλας για την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης και γρήγορης ολοκλήρωσης των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών αλλά και του έργου του προαστιακού μέσω Γιαννιτσών τώρα πρέπει να ενταθεί για να κταστεί δυνατή η αντιστροφή της οδυνηρής πραγματικότητας με την κατρακύλα της Πέλλας από τις πρώτες 5 θέσεις στις πέντε τελευταίες θέσεις σε βιωτικό επίπεδο της χώρας μέσα σε λιγότερο από 30 χρόνια.

Και αυτό είναι εφικτό γιατί ακριβώς αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένοι να άρουν τις αδικίες και χωρικά στα θέματα της ανάπτυξης και η περίπτωση της Πέλλας είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση μεγάλων αδικιών στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη από τις πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για πολλές δεκαετίες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *