Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

6+2 λόγοι για να ταξιδέψεις στο νομό Πέλλης

Στο «Βασίλειο των νερών», στη χώρα των καταρρακτών, τη χώρα του Μεγάλου Αλέξανδρου….

1.Για να γοητευτείς από την πρωτεύουσα του νομού, την Έδεσσα, την υπέροχη φύση και τους φημισμένους καταρράκτες της, οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για την πόλη. Θαύμασε εντός της πόλης το μεγαλείο της φύσης, βγάλε φωτογραφίες και αντάλλαξε κάτω από τρεχούμενα νερά όρκους αιώνιας αγάπης!

2.Είπα καταρράκτες; μόνο στο νομό Πέλλης, το «βασίλειο» αυτό των νερών και των καταρρακτών, θα βρείς τόσους πολλούς. Οι μικροί καταρράκτες στο κέντρο της πόλης, οι μεγάλοι οι περίφημοι με νερά να τρέχουν στα 70μ. ορμητικά, αλλά και οι άγνωστοι του Ισβουρ στο χωριό των κερασιών, τον Αρχάγγελο μέσα σε μια άγρια παραμυθένια φύση.





3.Για να περιηγηθείς στη γραφική συνοικία Βαρόσι, έναν παλιό χριστιανικό μαχαλά, με κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, να περπατήσεις στα στενά του, μένοντας έκπληκτος από την επιβλητικότητα των μακεδονικών αρχοντόσπιτων και να επισκεφτείς, το Λαογραφικό Μουσείο και το υπαίθριο Μουσείο νερού.

4.Μια εκδρομή στην πρώτη πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους, γενέτειρα των Μακεδόνων βασιλέων Φιλίππου και Αλεξάνδρου, στην αρχαία Πέλλα, έναν τόπο, που η ιστορία του σε μαγεύει και σε συναρπάζει, θα σας ξυπνήσει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της Μακεδονίας.

5. Ο οικισμός Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι ένας ακόμη από τους top χειμερινούς προορισμούς! Περιπλανήσου στα γραφικά μονοπάτια του χωριού, νιώσε την παραδοσιακότητα που «αποπνέει» και στη συνέχεια φθάσε στα ύψη την αδρεναλίνη, κάνοντας μία εξόρμηση στο χιονοδρομικό κέντρο του όρους Καϊμακτσαλάν.

Lovelovetip: δοκίμασε ντόπιο γουρουνόπουλο στη σούβλα και θα γλύφεις τα δάχτυλά σου!




6. Για να κάνεις βαρκάδα και να ψαρέψεις σε μια από τις βαθύτερες λίμνες της χώρας, τη Βεγορίτιδα, αλλά και την τεχνητή λίμνη Άγρα-Νησιού-Βρυττών.

7. Οι ορεινοί όγκοι της Πέλλας, ο Βόρας, το Πίνοβο, η Τζένα, το Πάικο και το Βέρμιο, είναι περιοχές παρθένες, οι οποίες προσφέρονται για ορειβασία και περιπατητικές εμπειρίες και αδιαμφισβήτητα παίζουν το δικό τους ρόλο στην αύξηση της επισκεψιμότητας του νομού.

8.Αυτός και αν είναι σημαντικός λόγος να επισκεφθείς την Έδεσσα! Μια φύση που γεννάει στα απόκρημνα σπλάχνα της ένα γαλάζιο, απόκοσμο ποτάμι, το οποίο μέσα από καταρράκτες και μαιάνδρους φτάνει στα φημισμένα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ, στο Λουτράκι. Απόλαυσε ιαματικά λουτρά και «φυσικό τζακούζι» σε έναν επίγειο παράδεισο μόλις 13 χλμ. από την Αριδαία σε μια από τις αξιολογότερες θερμές πηγές της Ευρώπης.
Lovelovetip: μόλις βγεις από τα λουτρά και επειδή η όρεξη έχει ανοίξει, πάρε το αυτοκίνητο και πηγαίνετε για φαγητό στη διπλανή Όρμα.




9.Τέλος, αξίζει να γευτείς ξεχωριστά εδέσματα, αφού η γαστρονομία στην Έδεσσα είναι επηρεασμένη από διαφορετικούς πολιτισμούς που κατά καιρούς κατοικήσαν την Πέλλα. Ανακάλυψε γραφικά ταβερνάκια σε ολόκληρο τον νομό και προτίμησε το «κουκουλωτό»(χοιρινό με πιπεριές), τουμπεκί στη γάστρα και, οπωσδήποτε, φλογέρες (γλυκό με φύλλο και κρέμα). Στα ορεινά χωριά θα είναι πρόθυμοι (ακόμα και στα καφενεία) να σας κάνουν «μαντζαρόσι», που είναι συνήθως το πρωινό τους. 


by Giota Magkou / lovelovegreece.com








3 comments:

  1. Καινούργια παιδική χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Λουτράκι έχει πολύ καλύτερο φαΐ όλο το άρθρο προωθεί την Ορμα καθόλου στημένο δεν είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *