Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας - Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Πολιτιστική και γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των νέων, μαθητών και σπουδαστών σε όλη την Ευρώπη να επικοινωνούν, να μαθαίνουν και να χρησιμοποιούν ξένες γλώσσες διοργάνωσαν εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και συμμετείχαν με ενθουσιασμό και προθυμία. Στα πλαίσια του εορτασμού ανέδειξαν την αξία της πολυγλωσσίας καλημερίζοντας αρχικά τους παρευρισκόμενους σε 14 διαφορετικές γλώσσες, συμμετέχοντας σε αστεία θεατρικά δρώμενα, σε αφήγηση παραμυθιού σε 5 διαφορετικές γλώσσες και πλέκοντας το γαϊτανάκι των γλωσσών. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τους μαθητές να τραγουδούν και να πλαισιώνουν το τραγούδι «Έχω μάθει» σε μια προσπάθειά τους να το αποδώσουν στην ελληνική νοηματική γλώσσα, γιατί… «και αν οι δρόμοι είναι κλειστοί θα βρω τα μονοπάτια»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Τσιμτσιρίδης , ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Ν. Τσαλικίδης, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κα. Ε. Φράγκου και γονείς των συμμετεχόντων μαθητών.

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *