Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Αλμωπίας: Υλοποίηση του έργου Βελτίωση υποδομών στην Τ.Κ. Γαρεφείου

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ (24.990 €) ΛΑΓΗΕ 80%
- ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Στην υλοποίηση του έργου «Βελτίωση υποδομών κοινής ωφέλειας στον τομέα της άρδευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας στην Τ.Κ. Γαρεφείου», προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας.

Συγκεκριμένα, θα γίνει αρδευτικό σωληνωτό έργο με σωλήνες πολυαιθυλενίου ονομαστικής διαμέτρου DN 160 mm/PN 10 Atm, στην περιοχή «Κουρίτου» του αγροκτήματος Γαρεφείου.

Το έργο στοχεύει στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών της περιοχής αυτής, όμως ταυτόχρονα με την επάρκεια που θα επέλθει με την κατασκευή του στον τομέα της άρδευσης, θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του χωριού και συγκεκριμένα τη λειψυδρία στον τομέα της ύδρευσης κατά τους θερινούς μήνες.

Έτσι, μία σημαντική δέσμευση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου θα υλοποιηθεί και θα λύσει ένα μεγάλο ζήτημα που εδώ και πολλά χρόνια απασχολεί την τοπική κοινωνία του Γαρεφείου.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη των εργασιών, ανέρχεται σε 24.990 ευρώ (με το ΦΠΑ). Αυτά προέρχονται από τον ΛΑΓΗΕ (80%), δηλαδή από χρήματα που εισπράττονται από τη χρήση υδροηλεκτρικών στα όρια της Τ.Κ. Γαρεφείου και τα οποία επιστρέφονται για πρώτη φορά με σκοπό την αξιοποίησή τους σε αναπτυξιακά έργα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *