Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Σκύδρας από το ΔΙΕΚ Έδεσσας με θέμα «Διατροφή και τρίτη ηλικία»

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2017 σπουδαστές και εκπαιδευτές των τμημάτων «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας» και «Τέχνη Μαγειρικής» του ΔΙΕΚ Έδεσσας, μετέβησαν στο ΚΑΠΗ Σκύδρας, αποδεχόμενοι σχετική πρόσκληση, και ενημέρωσαν τους ηλικιωμένους για θέματα διατροφής, προσφέροντας στο τέλος ένα γευστικό έδεσμα.

Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές της «Διαιτολογίας» αρχικά, παρουσίασαν ενδιαφέροντα θέματα διατροφής που αφορούν κυρίως τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Ακολούθως οι εκπαιδευτές του τμήματος κ. Τόπης Αθανάσιος και κ. Τσαγκάκη Αικατερίνη παρουσίασαν το θέμα της διατροφής κατά την περίοδο της νηστείας, και άλλα ζητήματα για εξειδικευμένα διαιτολόγια, όπως διατροφή κατά την εγκυμοσύνη, διατροφή διαβητικών κ.α.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Σκύδρας η συμμετοχή ήταν πρωτόγνωρη, το ενδιαφέρον των ηλικιωμένων αμείωτο και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν τις εισηγήσεις πολλές και καίριες. Σπουδαστές και εκπαιδευτές έδωσαν τις κατάλληλες απαντήσεις και βοήθησαν τους ηλικιωμένους να κατανοήσουν άγνωστες πτυχές της Διατροφολογίας.

Η εκδήλωση έκλεισε εντυπωσιακά με τους σπουδαστές του τμήματος «Μαγειρικής Τέχνης» να προσφέρουν εκλεκτό μυδοπίλαφο σε όλους τους παρευρισκόμενους, το οποίο είχαν μαγειρέψει οι ίδιοι νωρίτερα κατά την διάρκεια των ομιλιών. Οι οικοδεσπότες τίμησαν την προσπάθεια που κατέβαλαν συνδυαστικά τα δύο τμήματα του ΙΕΚ, προσφέροντας αναμνηστικά δώρα στους σπουδαστές, στους εκπαιδευτές και στη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Έδεσσας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που το ΔΙΕΚ Έδεσσας προσέφερε την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες του εκτός έδρας, στην Σκύδρα, προβάλλοντας έτσι μέρος του έργου του σε έναν άλλον (πλην της Έδεσσας) Δήμο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *