Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Reunion... αποφοίτων Λυκείου Αριδαίας έτους 1982 στις 30 Δεκέμβρη 2017

Αγαπητοί μας συμμαθητές και συμμαθήτριες.

Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνούμε με όλους τους αποφοίτους του Λυκείου Αριδαίας έτους 1982, συμμαθητές και συμμαθήτριες από την Αλμωπια . Στόχος μας είναι να προσδιορίσουμε το αντάμωμά μας, μετά από τόσα χρόνια.

Mε πολλή συγκίνηση ερχόμαστε σε επαφή μαζί σας, και ίσως η παρούσα επιστολή-προσκλητήριο, να σας εκπλήσσει. Διαβάζοντάς την, θα διαπιστώσετε ότι τίποτα δεν έχει διαγράψει τις αναμνήσεις της σχολικής φιλίας και δεν έχει σβήσει τη σπίθα της μαθητικής νοσταλγίας, μολονότι πέρασε πολύς
καιρός από τότε που βρεθήκαμε κοντά ή μακριά από τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, αλλά και από το σχολείο που ζήσαμε καλές και δύσκολες στιγμές.

Λες και ήταν χθες. Κι όμως έχουν περάσει 35 χρόνια από το 1982 και για αρκετούς από εμάς, πολύ περισσότερα από την τελευταία χρονιά που ήμασταν μαζί. Αφήσαμε πίσω τα γέλια, την αθωότητά μας, τον ανταγωνισμό, την παρέα μας, τους καθηγητές, τα μικρά και μεγάλα, τα σημαντικά και ασήμαντα πράγματα που διαδραματίζονταν καθημερινά στο σχολείο. Αποχωριστήκαμε τους συμμαθητές και τους φίλους μας με τους οποίους, στα χρόνια της μαθητικής ξενοιασιάς, νομίζαμε ότι θα ήμασταν για πάντα μαζί.

Έφηβοι, σκορπίσαμε σε όλη την Ελλάδα, άλλοι για να σπουδάσουμε ή να δουλέψουμε, άλλοι πηγαίνοντας φαντάροι, τραβώντας ο καθένας το δικό του δρόμο. Η πορεία του καθενός μας να έχει την δική της αξία και η μοναδικότητά της είναι ξεχωριστή για τον καθένα.

Με το πέρασμα του χρόνου βρισκόμασταν όλο και πιο σπάνια, ενώ πολλοί δεν έχουμε ανταμώσει ούτε μία φορά από τότε.

Ποτέ δεν είναι αργά και έφτασε και για μας η στιγμή να το κάνουμε πράξη. Νιώθουμε την ανάγκη πως πρέπει να βρεθούμε και να φέρουμε στο προσκήνιο τις αναμνήσεις που μας είχαν ενώσει στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν άλλα 35 χρόνια, για να ανταμώσουμε. Γι’ αυτό, τώρα είναι ευκαιρία, όσοι έχουμε αποφοιτήσει το 1982, να κάνουμε την μεγάλη προσπάθεια για την συνάντηση.

Αν ανήκετε σε αυτούς που αναπολούν και δεν έχουν διαγράψει, για πάντα, τα μαθητικά τους χρόνια και όταν τα θυμάστε ένα αχνό χαμόγελο στολίζει το πρόσωπό σας, τότε πρέπει να κάνετε το παν μέσα στα πλαίσια του δυνατού, να ξαναβρεθούμε.

Αν σας καίει η επιθυμία να δείτε μετά από τόσα χρόνια τους συμμαθητές σας και να ξαναζήσουμε το μαθητικό παρελθόν μας, τότε δεν πρέπει να καταχωρηθείτε στο «απουσιολόγιο». Φροντίστε να έρθετε και να βρεθείτε με αυτούς που μοιραζόσασταν τα ίδια θρανία.

Το αντάμωμα αυτό θα το κάνουμε στην Αριδαία, στο προαύλιο του του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας, το Σαββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00 μ.μ. Όλοι μαζί θα βρεθούμε, στο μέρος απ’ όπου ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε τον κύκλο των βασικών σπουδών μας και αρχίσαμε έναν άλλο. Να ακουστούν και πάλι τα γέλια και οι φωνές μας, να κάνουμε τα πειράγματά μας και να θυμηθούμε τα παλιά, να βγάλουμε φωτογραφίες, να πάμε όλοι μαζί για καφέ, και με λίγο κρασί σε μία ταβέρνα, να λύσουμε τη γλώσσα μας και να ανοίξουμε πιο εύκολα την καρδιά μας. Σίγουρα θα έχουμε πολλά να πούμε. Τα χρόνια που πέρασαν δεν είναι λίγα. Γι’ αυτό σας στέλνουμε την παρακάτω πρόσκληση:

..πριν από 35 χρόνια, το 1982,
όλοι εμείς οι παλιοί συμμαθητές και οι απόφοιτοι του Λυκείου Αριδαίας,
αποχωριστήκαμε, ακολουθώντας
ο καθένας το δικό του δρόμο, και το δικό του όνειρο,
έφτασε η ώρα να συναντηθούν και πάλι οι δρόμοι μας!
Η συνάντησή μας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00 μ.μ., στο χώρο του σχολείου( 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας ).
Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !

Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook, στην ομάδα: “Απόφοιτοι Λυκείου Αριδαίας έτους 1982”
https://www.facebook.com/groups/306862126496222/

Η Οργανωτική επιτροπή πρωτοβουλίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *