Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

2017: Τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Όταν στα μέσα του Δεκέμβρη του 2016 το ΝΒΑ άνοιξε την ψηφοφορία για το All-Star Game του 2017, ελάχιστοι πίστευαν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πρωταγωνιστήσει. Στην ψηφοφορία. Όχι στο All-Star Game. Τελικά, στα 22 του χρόνια, ο Greek Freak συγκέντρωσε μερικά... εκατομμύρια ψήφους (μεγάλο ποσοστό των οποίων προήλθε από τους Έλληνες αναγνώστες του Sport24.gr και του NBA Greece που του έδωσαν περίπου το 30% μέσα από τις σελίδες της 24MEDIA) και πήγε στη Νέα Ορλεάνη για να δώσει ένα μοναδικό show.





Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΙΚΩΝ


Λένε πως επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Ο Λευτέρης Πετρούνιας όχι απλά έπεσε, αλλά για πολλά χρόνια βίωνε τη μία απογοήτευση μετά την άλλη αφού έφτανε μία ανάσα από το βάθρο χωρίς να καταφέρει να ανέβει σε αυτό. Από το 2015 και μετά όμως σαρώνει τα πάντα στο διάβα του και αυτό έπραξε και το 2017 καταφέρνοντας να έχει στην κατοχή του όλους τους τίτλους. Η αρχή έγινε στο Κλουζ όπου διατήρησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης κάνοντας το "θρι-πιτ" σε χρυσά.





Η ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ


Αυτό που ζει την τελευταία διετία η Κατερίνα Στεφανίδη είναι βγαλμένο από τα όνειρα που έκανε όταν ξεκινούσε την ενασχόληση της με το επί κοντώ. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή της όλους τους διαθέσιμους τίτλους εκτός από εκείνον της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στον κλειστό στίβο διάκριση που θα κυνηγήσει στις αρχές του 2018. Τι έκανε όμως μέσα στο 2017 η χρυσή Ολυμπιονίκης;





Ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΣΤΟ HALL OF FAME

Έτσι κι αλλιώς το 2017 θα ήταν μια σημαντική χρονιά για τον Νίκο Γκάλη. Τον Ιούνιο συμπληρώθηκαν τριάντα χρόνια από το έπος του Ευρωμπάσκετ, το αριστούργημα της ζωής του, ενώ ένα μήνα μετά πάτησε τα 60 κι ας (μας) φαίνεται ακόμη ότι είναι … μόλις 35 και όπου να’ ναι θα επιστρέψει δριμύτερος στα γήπεδα. Η χρονιά έγινε για τον Νικ ακόμη πιο σπουδαία όταν ανακοινώθηκε (την πρωταπριλιά και δεν ήταν καθόλου ψέμα) ότι επιτέλους, ο μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας θα έμπαινε στο πάνθεον του αθλήματος στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.





ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ


Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα. Έτσι όμως όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, η πρόκριση στην 4αδα του Eurobasket 2017 δεν ήταν κάτι ανέφικτο. Γι αυτό και η τελική γεύση που άφησε η Εθνική τον περασμένο Σεπτέμβρη ήταν γλυκόπικρη. Όλα άρχισαν ονειρικά, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ομως ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς δεν μπόρεσε να δώσει το παρών στη διοργάνωση λόγω ενοχλήσεων στο πόδι και τα δεδομένα άλλαξαν.




Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το ότι η Ελλάδα έχει μπασκετικό ταλέντο το γνωρίζει ο κόσμος όλος. Απλά το υπενθυμίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και με τα αποτελέσματά τους, που την φέρνουν στην κορυφή της Ευρώπης στις μικρές ηλικίες. Η Εθνική Εφήβων το έπραξε το 2015 και δύο χρόνια μετά, με την ίδια βάση παικτών και το ίδιο προπονητικό επιτελείο, ανέβηκε στην κορυφή και στην κατηγορία των Νέων.





ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Οι Εθνικές ομάδες Νέων ανδρών και γυναικών απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Δύο φουρνιές με μεγάλα ταλέντα οι οποίες αναμένεται να κρατήσουν την υδατοσφαίριση στη χώρα μας στον... αφρό. Τον Αύγουστο διεξήχθη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στη Σερβία. Ομάδες όπως αυτή του Πουέρτο Ρίκο αποτέλεσαν ένα απλό ζέσταμα για τα νοκ άουτ παιχνίδια. Στα προημιτελικά οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 6-3 επτά λεπτά πριν το τέλος, αλλά οι παίκτες του Λοράντου με μία τρομερή ανατροπή επικράτησε με 8-7.





ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η Εθνική ομάδα πήρε ορισμένα σπουδαία αποτελέσματα μέσα στο 2017 για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όπως το 1-1 με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες και η λευκή ισοπαλία με την Βοσνία στη Ζένιτσα, δείχνοντας χαρακτήρα και “μέταλλο”, το οποίο τόσο πολύ είχε λείψει στα εφιαλτικά προκριματικά του EURO 2016. Τότε που η μια ήττα διαδεχόταν την άλλη και η ομάδα δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι. Η γαλανόλευκη τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της, μπροστά από τους Βόσνιους και πίσω μόνο από τους ταλαντούχους και υπερηχητικούς “κόκκινους διαβόλους”.





ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ

Το 2001 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο μετά από έναν καταπληκτικό τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Το 2003, πάλι, το πήρε στο σπίτι του, την Τούμπα, με αντίπαλο τον συμπολίτη Άρη. Η επικράτηση στον τελικό του Βόλου απέναντι στην ΑΕΚ δεν είχε παρόμοια στοιχεία, ωστόσο όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ θέλουν να το βλέπουν ως ξεχωριστό. Το ιδανικό στη σκέψη τους θα ήταν να προσομοιάσει με το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας, το Κύπελλο του 1972, που αποτέλεσε την απαρχή της σπουδαίας ομάδας της δεκαετίας του ΄70, η οποία τέσσερα χρόνια αργότερα κατέκτησε και το πρώτο πρωτάθλημα.





Ο ΠΑΟΚ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΣΤΟ ΦΙΛΕ

Μπορεί η περσινή αγωνιστική περίοδος να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, όμως το φινάλε ήταν “μια από τα ίδια” σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Αφού πρώτα ήρθε η κατάκτηση του League Cup, ακολούθησε και το Κύπελλο Ελλάδας, με τους Πειραιώτες να δείχνουν έτοιμοι για το εγχώριο τρεμπλ. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν εκείνος που κατάφερε να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή σειρά στους τελικούς του πρωταθλήματος, κατακτώντας το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ιστορίας του.





ΤΟ VAR ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε, ήρθε το VAR. Το βίντεο μπήκε στην ποδοσφαιρική ζωή, πλέον αποτελεί μέσο διαιτησίας των αγώνων και θα τα αλλάξει όλα. Ή μάλλον όχι όλα, απλώς κάποια απ'αυτά. Οι πρώτοι μήνες της νέας ποδοσφαιρικής πραγματικότητας δημιούργησαν τρεις βεβαιότητες.


απο το sport24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *