Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ο Δήμος Αλμωπίας βράβευσε τους επιτυχόντες μαθητές της σχολικής περιόδου 2016-2017

Τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων της σχολικής περιόδου 2016 – 2017, πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου ο Δήμος Αλμωπίας. Την εκδήλωση συντόνισε η Φιλόλογος κ. Ελένη Νάνου.

Στο κατάμεστο από κόσμο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, τιμήθηκε η προσπάθεια των σημερινών πρωτοετών φοιτητών της περιοχής μας, οι οποίοι έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα, έχοντας στο πλευρό τους, τους γονείς και τους κα
θηγητές τους και πέτυχαν τους στόχους τους, με την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος ευχήθηκε καλή χρονιά, ενώ συγκινημένος καλωσόρισε όλο τον κόσμο και έκανε εκτενή αναφορά σε όλα αυτά τα παιδιά που με τα εφόδια που τους παρέχει το σχολείο, περνούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες και στο αβέβαιο μέλλον που επικρατεί για όλους τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι σπουδάζουν και στη συνέχεια βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς βλέπουν ότι οι κόποι τους δεν ανταμείβονται. Αναφερόμενος στους φοιτητές, τους κάλεσε να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί του για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν και υπογράμμισε ότι ως Δήμαρχος προσπαθεί να στηρίζει νέα παιδιά με πτυχία, κυρίως μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, ως μια ελάχιστη βοήθεια. Παράλληλα, ο Δήμαρχος κάλεσε στο βήμα ανθρώπους οι οποίοι δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους και επιστρέφουν στα θρανία, ενώ παράλληλα εργάζονται ή έχουν οικογένεια. Όπως τόνισε, αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν τον σεβασμό μας για την προσπάθεια που κάνουν. 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο οποίος είχε το γενικό συντονισμό της διοργάνωσης αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας και της επιτυχίας των μαθητών σήμερα είναι η βράβευσή τους από τον Δήμο μας, ελπίζοντας στο μέλλον να συνεχίσουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να ξεχωρίσουν και να ξεπεράσουν τους άλλους, να έχουν αισιοδοξία στην ζωή τους και να αποτελέσουν παράδειγμα για τις γενιές που έρχονται». Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και την προσπάθεια των γονιών τους, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα τους στο δύσκολο αυτόν αγώνα τους, να τους επαινέσουμε για το κουράγιο τους και την υπομονή τους ως συμπαραστάτες καθώς και να τους αποδώσουμε κι αυτούς αριστείο ώστε να συμπαρασύρουν και αυτοί άλλους γονείς που θα βρεθούν στην θέση τους». Επίσης, ο κ. Χατζηγιαννίδης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές αλλά μαθητές πολλών και διαφορετικών δεξιοτήτων».

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Γιώργος Καρασμάνης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπαχαράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Σωτηριάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Στέφανος Αβραμίκας και κ. Γιάννης Ρώσσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.

Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά οι Αποστόλης και Δήμητρα Ούρδα, οι οποίοι χάρισαν στο κοινό ένα υπέροχο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Χορηγός της εκδήλωσης, ήταν η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών. Στους σημερινούς φοιτητές μοιράστηκε και από ένα αναμνηστικό δώρο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *