Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Οδηγός φορτηγού δείχνει σε μια φωτογραφία τις επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα του μετά από 28 χρόνια έκθεσης

Ολοι γνωρίζουμε πόσο βλαβερός είναι ο ήλιος και πόσο αναγκαίο είναι το αντηλιακό όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τον χειμώνα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν οι ακτινοβολίες του ήλιου στο δέρμα μας, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο κάποιοι δεν δίνουν σημασία και συνεχίζουν να μην βάζουν αντηλιακό στο πρόσωπό τους πριν φύγουν από το σπίτι τους το πρωί.

Τόσα άρθρα έχουν γραφτεί για τον ήλιο που γερνάει το πρόσωπο, για τον καρκίνο του δέρματος και για όλες τις άλλες συνέπειες της καθημερινής έκθεσης στον ήλιο.

Είναι μεγάλο λάθος να μην φοράμε αντηλιακό στο πρόσωπο. Εχουμε την εντύπωση πως το φοράμε μόνο όταν πάμε στην παραλία το καλοκαίρι, αλλά είναι ό,τι χειρότερό για την επιδερμίδα μας.

Ενας οδηγός φορτηγού που δεν έβαλε ποτέ στο πρόσωπό του αντηλιακό δείχνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο τις επιπτώσεις του ήλιου πάνω στο δέρμα του.

Η φωτογραφία του συγκλονίζει καθώς η δεξιά πλευρά του, που βρισκόταν σε περισσότερη έκθεση στον ήλιο λόγω του παραθύρου, είναι τελείως διαφορετική από την αριστερή του.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα 28 χρόνια έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.



Εάν λάβουμε υπόψιν μας ότι ζούμε σε μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια τον χρόνο, τότε είναι επιτακτική ανάγκη, η σχεδόν καθημερινή ανιηλιακή προστασία.

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αντιηλιακό, το 80% των λεγόμενων ακτινικών υπερκερατώσεων οφείλεται στον ήλιο της πόλης όλο τον χρόνο και όχι μόνο στην ηλιοθεραπεία της παραλίας.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος. Από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί.

Θυμίζουμε ότι ποτέ δεν είναι αργά να συνηθίσεις να προστατεύεις την επιδερμίδα σου από την ζημιογόνα ηλιακή ακτινοβολία και προσπάθησε το αντηλιακό να γίνει καθημερινή σου ρουτίνα.

Η χρήση αντηλιακού μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο για μελάνωμα και κατά 50% τον κίνδυνο για βασικό κυτταρικό καρκίνωμα.

Είναι αναμενόμενο να βαριέσαι ή να μην έχεις χρόνο κάθε πρωί να βάζεις αντιηλιακό στο πρόσωπό σου, αλλά είναι άκρως αναγκαίο για την υγεία σου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *