Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Μπουτάρης: Τα «χωριά Έδεσσας, Αλμωπίας μιλούν τα σλαβομακεδόνικα σαν κανονική γλώσσα!»

Ήδη με αυτές τις δηλώσεις του Μπουτάρη ότι «τα χωριά Καστοριάς, Φλώρινας, Έδεσσας, Αλμωπίας μιλούν τα σλαβομακεδόνικα σαν κανονική γλώσσα»,

ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είναι ανεπιθύμητος στην Καστοριά, με τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλο να δηλώνει εξοργισμένος!

Ο κ. Αδαμόπουλος έγραψε στο Facebook: «Πέφτω από τα σύννεφα! Σοβαρός άνθρωπος υποτίθεται! Ψηφίστηκε από τους Θεσσαλονικείς (Μακεδόνες όντες) δήμαρχός τους! Και τι κάνει; Δηλώνει ότι στην Καστοριά και τη Φλώρινα μιλάμε τα σλαβομακεδόνικα!!!!

Ποια είναι αυτή η γλώσσα αλήθεια; Από πού προέρχεται; Από τα Σλάβικα; Από τα Βουλγάρικα; Μήπως από την αρχαία γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος; Αυτή η στάση, συνιστά προσβολή τουλάχιστον για την Καστοριά. Μπορεί κάποιοι να μην το βλέπουν έτσι. Μπορεί κάποιοι να συμπλέουν!

Να βγουν και να το δηλώσουν, ευθαρσώς χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Και ας είναι υπόλογοι σ’ αυτούς που έπεσαν για την Μακεδονία σ’ αυτά τα χώματα. Για όσο πάντως εγώ θα είμαι Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο κύριος Μπουτάρης είναι ανεπιθύμητος, τουλάχιστον στο γραφείο μου».

2 comments:

  1. για νέο μας το λές κύριε Μπουτάρη? γιατί στα χωριά της θεσσαλονίκης απ τη Χαλάστρα,το Πεντάλοφο,το Ανατολικό κλπ ως το Λαγκαδά τι μιλάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *