Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Νέο συλλαλητήριο έκπληξη για τη Μακεδονία - Οι ετοιμασίες των διοργανωτών είναι πυρετώδεις

Το επερχόμενο συλλαλητήριο στην Πάτρα δεν θα είναι το τελευταίο για τη Μακεδονία. Οι ετοιμασίες των διοργανωτών είναι πυρετώδεις.

Μετά τα συλλαλητηρία για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, σειρά παίρνει η Πάτρα αλλά θα υπάρξει και συνέχεια. Όπως ανακοινώθηκε στις 4 Μαρτίου θα γινει συλλαλητήριο και στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων στο Κιλκίς. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «κλείδωσαν» τη συγκεκριμένη ημερομηνία μετά από απαίτηση χιλιάδων διαδηλωτών.

Αρχικά υπήρχε η σκέψη να γίνει μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, αλλά τελικά αποφασίστηκε να γίνει στις 4 Μαρτίου. Ήδη στη Βόρεια Ελλάδα έχει ξεκινήσει εκστρατεία ώστε εκείνη τη μέρα να δώσουν το παρών χιλιάδες Μακεδόνες.

Πυρετώδεις ετοιμασίες για το συλλαλητήριο στην Πάτρα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πάτρα διοργανώνεται μέσω των social media. Ήδη στην διαδικτυακή πρόσκληση για τη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 1. 500 άτομα.

Ο εμπνευστής του συλλαλητηρίου στην Πάτρα

«Πήρα τη πρωτοβουλία να διοργανώσω ένα συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Πάτρα, πολύ πριν γίνει το πρώτο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, γιατί θεωρώ ότι η πόλη μου είναι ανενεργή σε τέτοιου είδους θέματα», αναφέρει ο 22χρος Άγγελος Αποστολόπουλος, φοιτητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι ο άνθρωπος, πίσω από την πρόσκληση στο facebook, για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε ένα νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αυτή τη φορά, στην πόλη της Πάτρας.

Να υπενθυμίσουμε πως το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστει για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή την επόμενη Κυριακή μετά τις Απόκριες. Θα γίνει στην Πλατεία Γεωργίου και η πρόσκληση έχει ανακοινωθεί μέσω του διαδικτύου. Η Αστυνομία θα λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς ήδη αντιεξουσιαστές έχουν απειλήσει για την διοργάνωσή του με ανάρτηση στο indymedia.

Ο στόχος των διοργανωτών του συλλαλητηρίου

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, η απαίτηση είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία των Σκοπίων.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, τονίζουν ότι η εκδήλωση δεν έχει σχέση με κόμματα και δεν επιθυμούν την παρουσία τους στην κινητοποίηση.

Οι προχθεσινές δηλώσεις του Ζάεφ μάλιστα δείχνουν να ενισχύουν το ρεύμα στην Πάτρα. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε για το Σύνταγμα της χώρας του:

«Στις συνομιλίες για το όνομα, η απαίτηση για αλλαγή του συντάγματος είναι μία θέση της Ελλάδας, αλλά εμείς έχουμε τη δική μας. Η «Μακεδονία» άλλαξε το σύνταγμα της το 1993, ενσωματώνοντας, το άρθρο 2 στην παράγραφο 49. Έχουμε κάνει νέο μεγάλο βήμα για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού. Ότι κάνουμε τώρα είναι να αποδείξουμε ότι η «Μακεδονία» δεν έχει κανενός είδους φιλοδοξίες είτε εδαφικές είτε άλλες, ότι η Μακεδονία δεν έχει αλυτρωτικές βλέψεις. Η «Μακεδονία» θέλει να χτίσει σχέσεις φιλίας»

Μάλιστα υποστήριξε πως ήδη η χώρα του έχει κάνει υποχωρήσεις στο θέμα προκειμένου να βρεθεί λύση, όμως αυτή η λύση δεν πρόκειται να είναι «με κάθε τίμημα». Τόνισε δε πως «δεν υπάρχει καν δίλημμα» για το θέμα του συντάγματος. «Ξέρουμε τι είναι δυνατόν και πόσο μπορούμε να υποχωρήσουμε. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό για να βρεθεί λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που κρατά 25 χρόνια, αλλά όχι με κάθε κόστος».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *