Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ημέρες ενέργειας στην Έδεσσα

Ενέργεια, οικονομία, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή απασχόλησαν τους συμμετέχοντες στις Ημέρες Ενέργειας που διοργανώθηκαν στην Έδεσσα για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενημερώθηκαν μαθητές της Έδεσσας και συγκεκριμένα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας σχετικά με το σημαντικό θέμα της καθαρής ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και της κλιματικής αλλαγής και των νέων δεδομένων που δημιουργούνται. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για την πορεία του συμφώνου των δημάρχων σχετικά με την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και των σχετικών δράσεων του Δήμου Έδεσσας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη του Δήμου Έδεσσας σχετικά με το περιβάλλον και θέματα ενέργειας.

Ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου έκανε μια αναλυτική παρουσίαση για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με το σύμφωνο των Δημάρχων ενώ ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ταπαζίδης ανοίγοντας και την συζήτηση με τους μαθητές έβαλε στο τραπέζι ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και οικονομίας γύρω από το θέμα της ενέργειας. Τα θέματα της ενέργειας έβαλε με επιτυχία εκ μέρους της Ανατολικής Αναπτυξιακής ο Ιάκωβος Σαρηγιάννης. Ακολούθησε ξενάγηση στην πράσινη στέγη – φυτεμένο δώμα του δήμου Έδεσσας από τον Δντη Προγραμματισμού κ.Δημήτρη Μεταξά και αμέσως μετά στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας από τον υπεύθυνο Πολιτιστικού Τουρισμού και Περιβάλλοντος Βαγγέλη Κυριακού.

Η εκδήλωση για τις Ημέρες Ενέργειας οργανώθηκε στον Δήμο Έδεσσας σε συνεργασία με την Ανατολική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *